El Ministeri d'Indústria i el Govern signen un acord per a la rehabilitació del Pati de Sa Lluna d'Alaior (Menorca)

Actualizado: viernes, 6 noviembre 2009 20:57


PALMA DE MALLORCA, 6 Nov. (EUROPA PRESS) -

El Ministeri d'Indústria i el Govern van signar un acord per a la rehabilitació del Pati de Sa Lluna d'Alaior (Menorca), un claustre franciscà del segle XVII catalogat com bé d'interès cultural, que suposarà una inversió de 2,3 milions d'euros, i amb la qual es pretén contribuir a combatre l'estacionalitat en la Comunitat Autònoma.

Segons un comunicat difós avui pel Ministeri, el secretari d'Estat de Turisme, Joan Mesquida, i el president del Govern, Francesc Antich, han signat aquest matí l'acord de col·laboració per a la rehabilitació integral per recuperar l'edifici per al seu ús cultural i dinamitzador del municipi. Es tracta de la primera actuació conjunta de les dues institucions per a la consecució d'accions de foment i desenvolupament turístic.

Balears distribuirà els fons assignats al projecte al Consell Insular de Menorca o a "ens públics instrumentals", en funció de l'estipulat en els Convenis que se subscriguin a l'efecte, segons la nota. La inversió en el sector s'orientés preferentment a la seva reestructuració i modernització, així com la promoció de mesures que combatin l'estacionalitat.

La Secretaria d'Estat de Turisme ha afirmat ser "conscient" del règim especial balear que reconeix el fet específic i diferencial de la seva insularitat i, per aquesta raó, ajusta les seves polítiques públiques a aquesta circumstància, especialment en matèria de transports, infraestructures, telecomunicacions, energia, medi ambient, turisme i pesca.

Cal assenyalar que el Pati de Sa Lluna és un antic claustre de franciscans construït inicialment als afores de la ciutat d'Alaior i acabat a finals del segle XVII. Catalogat com bé d'interès cultural, ha estat adquirit pel Govern Balear el 2005.

La rehabilitació del Pati de Sa Lluna tindrà un doble efecte positiu per a la Comunitat Autònoma. D'una banda, des del punt de vista cultural, permet la recuperació d'un important monument, catalogat i protegit, que pertany al patrimoni històric artístic de Menorca. Per un altre, serà beneficiós per a l'economia local, pel seu efecte desestacionalitzador, que tindrà la seva repercussió en el sector turístic de l'illa.