Pastor discrepa de la Conselleria i aposta pel soterrament del tren a l'altura del nucli urbà de Manacor


Actualizado 24/2/2009 17:48:14 CET

PALMA DE MALLORCA, 24 Feb. (EUROPA PRESS) -

El batle de Manacor, Antoni Pastor, discrepa amb la valoració de la Conselleria de Mobilitat de fer en superfície el tram de la línia de tren que uneix Manacor i Artà, i recorda que el consistori manacorí "sempre ha apostat pel soterrament" de la línia a l'altura del nucli urbà.

Així, Pastor va manifestar la seva "sorpresa" perquè el Govern "doni per fet" el traçat i ha considerat "greu" que el conseller, Gabriel Vicens, hagi presentat el projecte "sense ni tan sols haver escoltat l'opinió del consistori".

En declaracions realitzades als passadissos del Parlament, Pastor va contradir els arguments de la Conselleria i ha assegurat que el tren per la superfície "tindrà un gran impacte". Alhora, va lamentar que "alguna cosa que en principi hauria de ser positiu per al municipi, pugui crear problemes a la ciutadania".

En aquest punt, el primer edil ha dit sentir-se "preocupat" també perquè el tren entre Artà i Palma "vagi a tardar gairebé dues hores a realitzar el trajecte", el que pot anar en detriment de la seva efectivitat, ha dit.

Segons ha indicat, molts ciutadans del poble "no acaben d'entendre per quin el ferrocarril ha de transcórrer pel centre del poble", de manera que el Govern "haurà d'explicar-ho molt bé", ha advertit.

Per tot això, Pastor es va mostrar disposat a "negociar" i "pactar" el traçat del tren amb l'executiu autonòmic i la resta de partits que formen part del consistori, tenint en compte que, ha insistit, es tracta d'una iniciativa que afecta al futur del poble.