El PP espera que Pajín expliqui "en quines condicions ha fet ús" de la residència pública del Lazareto de Maó


Actualizado 5/7/2011 18:23:25 CET

MADRID, 5 Jul. (EUROPA PRESS) -

La portaveu del grup popular al Congrés, Soraya Sáenz de Santamaría, espera que la ministra de Sanitat, Política Social i Igualtat, Leire Pajín, expliqui "en quines condicions ha fet ús" de la residència pública, reservada per a funcionaris, del Lazareto de Maó (Menorca) i aclareixi si "tenia dret a aquesta".

En roda de premsa a la cambra baixa, Sáenz de Santamaría s'ha referit així a la polèmica suscitada pel fet que l'accés a aquesta instal·lació estigui limitada al personal del seu Ministeri i per la recent estada de vacances de Pajín a les platges del Lazareto.

"El que volem saber és qui té accés a la mateixa (referint-se a la residència del Lazareto), quines condicions han de tenir-se i si ha complert o es saltat alguna d'aquestes condicions. Esperem que respongui a aquesta petició del PP i d'altres grups com ERC", ha apuntat la dirigent popular.

Després de conèixer-se l'estada de Pajín en Lazareto, el diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà ja va registrar una bateria de preguntes parlamentària per les quals sol·licitava informació sobre les causes per les quals el Lazareto encara roman tancat al públic general i on reclama al Govern que es pronunciï sobre si creu que és un "greuge comparatiu" que l'ús recreatiu de la zona es limiti només al personal del Ministeri de Sanitat.

Tardà recordava que "alguns --referint-se al personal del Ministeri-- poden gaudir de 16 dies de pensió completa al mòdic preu de 300 euros, trasllats en barca inclosos," durant el període d'estiu mentre que la societat menorquina encara no pot visitar aquesta instal·lació emblemàtica de l'illa.

També al·ludia que el Consell de Menorca i el Ministeri van rubricar el març un conveni de col·laboració per organitzar visites guiades al Lazareto a partir de la segona quinzena de juny, si bé l'esmentat accés a la ciutadania encara no s'ha produït.

Segons ERC, el Lazareto té la declaració de Bé d'Interès Cultural (BIC) des de l'any 1993 i, per tant, també s'estaria produint un incompliment de la Llei de Patrimoni, que estableix l'obligació de permetre les visites al públic general per a aquestes zones.