El PSIB diu que ja hi ha negociacions entre el Govern i l'Executiu per intentar congelar les taxes aèries a Balears


Actualizado 20/10/2010 16:37:38 CET

MADRID, 20 Oct. (EUROPA PRESS) -

El diputat nacional del PSOE per les Balears, Pablo Martín, ha afirmat que "ja s'estan produint contactes" entre el Govern balear i l'Executiu central per analitzar la possibilitat de congelar les taxes aèries a Balears, unes converses que, segons la seva opinió, "van ben encaminades.

En el cas que finalment aquestes negociacions fossin "fructíferes", ha explicat que la via tècnicament més adequada per emprendre una congelació seria presentar una esmena parcial als Pressupostos Generals de l'Estat per a 2011, que es registraria possiblement al Senat, tot i que també cabria l'opció d'elaborar una llei d'acompanyament per recollir aquest punt.

Així ho ha manifestat Martín en declaracions a Europa Press en relació amb la reducció de les taxes aeroportuàries a les Canàries després de l'acord entre el PSOE i Coalició Canària per aprovar els comptes públics de l'Estat per al pròxim any.

Sobre aquesta qüestió, el diputat socialista ha volgut deixar clar que existeix "una diferenciació" entre congelar i disminuir les taxes aèries, tenint en compte que en el primer aspecte el Govern "està facultat" per emprendre aquesta mesura en determinats aeroports mentre que en la segona opció es requereix l'autorització de la UE, que en el cas de les Canàries també deu cenyir-se a les condicions comunitàries sobre les regions ultraperifèriques.

"En el cas de les Canàries, es produirà una disminució de les taxes aeroportuàries i sempre dins del marc normatiu comunitari i d'aquí al que es preveu en el Règim Econòmic i Fiscal d'aquesta comunitat. Així que dins d'aquestes dues possibilitats normatives és on es produeix aquesta baixada", ha explicat després.

Respecte a la congelació de taxes tal com ha sol·licitat el conseller de Medi Ambient i Mobilitat, Gabriel Vicens, Martín ha aclarit que aquest punt deu resoldre's en negociacions entre els executius autonòmic i central, contactes que ja s'estan produint i que "en pròxims dies o setmanes" es coneixerà el seu resultat.

"Jo confio que de la mateixa manera que s'ha fet amb moltes altres qüestions, com per exemple el descompte de residents, el sistema de finançament de les comunitats autònomes o els convenis en matèria d'infraestructures, la política del Govern del president José Luis Rodríguez cap a Balears serà enormement beneficiosa", ha remarcat.