Ramis critica que el PP defensi exonerar d'impostos a persones amb rendes altes que subscriguin plans de pensions


Actualizado 5/7/2011 20:37:02 CET

MADRID, 5 Jul. (EUROPA PRESS) -

El senador del PSOE per les Balears Xavier Ramis ha criticat al PP per defensar en la cambra alta l'exoneració d'impostos a les persones amb rendes més altes que subscriguin un pla de pensions

Així ho ha indicat després que el Senat hagi aprovat una moció del PP dirigida a considerar exempta del càlcul de la base imposable de l'impost sobre la renda aquelles quantitats que s'obtinguin del cobrament per una sola vegada i en forma de capital dels drets consolidats dels plans de pensions.

Ramis, que ha estat el portaveu del PSOE durant el debat, ha assegurat "que el verdader objectiu dels populars era exonerar de qualsevol impost a les persones de rendes més altes que hagin pogut subscriure un pla de pensions".

"Així, PP sol·licita que les grans fortunes del país es beneficiïn de les bonificacions per les seves aportacions a un pla de pensions i després no hagin de pagar cap impost ni per les quantitats disposades ni pels beneficis obtinguts", emfatitza el parlamentari socialista.

Ramis ha afirmat en un comunicat que el PP va a tenir complicada la tasca d'explicar el fons d'una proposta que pretén exonerar als més poderosos del pagament dels impostos. "Es tracta de crear una porta preferent perquè les grans fortunes eludeixin el pagament d'impostos", ha afegit després.