El Seprona confia que disminueixin d'infraccions en 2008 davant de l'efectivitat de les campanyes de prevenció


Actualizado 9/4/2008 19:37:50 CET

EIVISSA, 9 Abr. (EUROPA PRESS) -

El cap de patrulla del Seprona a Eivissa i Formentera, el cap primer, Julián Almarcha, ha afirmat avui que les infraccions recollides pel Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil podrien disminuir durant 2008, producte de l'efectivitat de les campanyes de prevenció empreses per les administracions que, en el passat exercici, es van traduir en un major coneixement i compliment de la legalitat.

En declaracions a Europa Press, Almarcha va considerar que la presència dels tres efectius (a falta de cobrir una quarta plaça vacant) que a dia d'avui treballen a Eivissa i Formentera, i el seu control de possibles fets delictius via administrativa, "està aconseguint reduir les cremes incontrolades en zones forestals, la tinença d'espècies protegides o la caça il·legal constituents de possibles delictes". Es tracta d'un mètode de prevenció unit a les accions empreses pel Govern.

Així, 193 de les 1.610 infraccions detectades en totes les illes durant 2007 van tenir lloc a les Pitiüses, d'aquestes 57 van resultar derivades de delictes i faltes i 136 d'infraccions administratives.

Pel que fa a delictes forestals de les cinc actuacions que es van executar a Eivissa i Formentera, dos resultava aclarides amb imputacions per negligència en crema de rostolls i col·locació fora de la legalitat d'un aparell generador en un habitatge ubicada en zona boscosa. Les cremes fora de control, l'ús de maquinària, les fogueres mal apagades o la presentació de bengales són susceptibles de penalització, alguna cosa que per al cap primer "cada dia assumeixen en major mesura els ciutadans".

Respecte a les mesures aplicades en matèria de prevenció d'incendis el cap va confiar a disposar "com en anys anteriors durant la temporada d'un helicòpter d'actuació especifica amb seu a les Pitiüses". En relació amb residus urbans a les Pitiüses el Seprona actuava en 52 casos en la resolució dels quals col·laboraven els Ajuntaments.

De la mateixa manera, la publicitació en els mitjans de comunicació de quines actuacions en material d'ordenació del territori estan penades per la Llei permetran reduir el seu número en 2008, segons el cap de patrulla, reduint així les108 detectades el 2007 en totes les illes.