Sis de cada deu balears es deixaria conquistar per un 'cuinetes', segons un estudi


Actualizado 5/7/2011 20:36:24 CET

El 40% dels balears assegura haver utilitzat alguna vegada les seves habilitats culinàries com arma de seducció

PALMA DE MALLORCA, 5 Jul. (EUROPA PRESS) -

L'estudi 'Cuinar amb Amor' encarregat per Gallina Blanca i Meetic per conèixer l'opinió dels espanyols sobre l'art de seduir entre fogons assenyala que sis de cada deu balears es deixaria conquistar per un "cuinetes".

L'enquesta indica que a Balears s'utilitzen sovint les habilitats culinàries per conquistar la mitja taronja, tal com afirma que ha fet en alguna ocasió el 40% dels enquestats.

Els resultats apunten a més que el 58% dels balears afirma que li agrada cuinar i que per a molts d'ells la cuina és més que un lloc en el qual es prepara la menjada. Tot i això, amb un 35%, els balears són els espanyols que més creuen que la cuina és un espai en el qual "per desgràcia els toca treballar moltes hores al dia", indica l'estudi.

Respecte als plats amb els quals els balears se senten més identificats, els resultats de l'enquesta donen un empat a les illes, ja que el 34% es decanta per la paella de marisc, i alhora un altre 34% opta pels espaguetis carbonara.

Si l'ocasió es planteja com una cita romàntica, els balears també ho tenen clar ja que prefereixen que els invitin a sopar a casa (51%) que la invitació sigui en un restaurant (35%). Això sí, a l'hora de preparar un sopar romàntica a casa, tres de cada déu balears prefereixen preparar-la de manera conjunta.

L'estudi indica també que per a un 70% dels ciutadans de les illes les maduixes amb nata és el plat més sensual com postres per a una cita romàntica, seguit del pastís de xocolata (22%). Alhora, el 79% dels balears prefereix aliments frescos per a aquest tipus de trobades.

D'altra banda, set de cada deu de les persones enquestades creuen que la "clau de l'èxit" d'una vetllada romàntica està en la combinació d'unes espelmes, una música ambiental adequada i un bon vi, sent aquest el més destacat per un 24% dels preguntats. L'estudi afegeix a més que el 50% dels balears inverteix més d'una hora a preparar un sopar romàntica.

Si es pogués escollir al famós al qual seduir entre fogons, tant els balears com les balears ho tenen clar. Ells elegeixen per igual Elsa Pataky, Pilar Rubio, Julia Roberts i Penélope Cruz, mentre que elles es decanten per Brad Pitt, en primer lloc, seguit de Richard Gere, Mario Casas i George Cloney i Antonio Banderas empatats en el quart lloc.