Unió de Pagesos demana a la Conselleria que avaluï els danys de les últimes pluges registrades a Balears


Actualizado 19/5/2008 22:02:29 CET

PALMA DE MALLORCA, 19 de maig (EUROPA PRESS)

Unió de Pagesos de Mallorca va demanar avui a la Conselleria d'Agricultura que porti a terme una avaluació dels danys de les persistents pluges que es van enregistrar a l'arxipèlag en els últims dies, ja que creu que poden afectar "negativament" la campanya de la patata.

Així ho va assegurar l'agrupació en un comunicat, en què va informar que aquestes pluges aporten "bons resultats" per als aqüífers de l'arxipèlag, però, per contra, va dir que en el cas de persistir aquestes precipitacions es poden desencadenar pèrdues econòmiques, de manera que l'exportació del tubercle de Sa Pobla no es podria portar a terme en no poder haver-se realitzat elaborar les tasques de recollida

En aquest sentit, Unió de Pagesos va informar que de seguir amb els nivells d'humitat enregistrats els últims dies, les vinyes també podrien patir problemes de fongs. A més, va criticar que pel que fa als cereals, va informar que els garbons d'avena es perdran.

Alhora, l'agrupació va explicar que els cereals podran veure's "greument perjudicats" degut a les pluges, i a les herbes que creixen al seu voltant, al que s'uneix la humitat que pateixen les terres, que tot juntament farà "mala" la collita.

Finalment, l'agrupació també va recordar que el sector ramader podria veure's afectat al no poder poveïr-lo d'aliments de volum, el que implicaria una "gran" pèrdua de garbons.