PALMA DE MALLORCA 3 Abr. (EUROPA PRESS) -
Un total de 59 hotels vendran a partir d'ara productes alimentaris autòctons de qualitat, a través de la iniciativa 'Mallorca Gurmet', impulsada pel Consell de Mallorca en col·laboració amb l'empresa del mateix nom, i a la qual se n'aniran unint de mica en mica altres establiments, la missió dels quals és oferir els articles en unes vitrines de vidre col·locades estratègicament en les seves zones comunes.
Així ho va exposar la consellera d'Economia i Turisme del Consell, Isabel Oliver, a la presentació que es va realitzar avui d'aquesta experiència en La Misericòrdia (Palma), a la qual va assistir la presidenta de la màxima institució mallorquina, Francina Armengol, qui ha destacat la importància de "crear sinergies" entre els diferents sectors econòmics, i, especialment, entre l'agrícola i la indústria hotelera.
Segons va exposar la directora general, la posada en marxa de 'Mallorca Gurmet' suposa avançar en la comercialització per lots d'una sèrie de productes gastronòmics "molt identificats amb l'illa", que es donen a conèixer d'una forma "molt interessant"; pel que ha considerat que es tracta d'una proposta "molt encertada" del departament d'Economia i Turisme, de la Direcció Insular de Promoció Econòmica.
Aquesta iniciativa ha tingut en compte particularment l'estètica a la presentació, de manera que s'ofereix un producte tradicional i de qualitat, però amb un aspecte modern i atractiu. I, a més, els 'packs' es poden adquirir en unes caixes que prèviament han estat homologades per AENA i altres organismes, perquè puguin ser transportades en avió amb categoria d'"equipatge especial", que conté productes sòlids i líquids.
Concretament, en els lots creats per 'Mallorca Gurmet' per a la seva venda en hotels hi ha vins, olis, licors, patés, sobrassades, conserves, melmelades, sals aromatitzades, ensaïmades, que es podran reunir en un únic paquet tancat --es pot consultar una guia editada per a l'ocasió que explica totes les possibilitats-- que està llest per ser transportat, i que cal encarregar en la recepció de l'establiment amb 24 hores d'antelació.
En total, són més de 90 productes de les marques Sa Llubinera, La Luna/Embutidos Aguiló, Cooperativa Sóller, Flor de Sal, Dos Perellons, Castell Miquel, Ribas, Armero i Adrover, Miquel Gelabert, Jaume de Puntiró, Can Parri, S'Estel, Quely, Arxiduc i Mallorca Verda, totes elles típiques de l'illa, que ja s'ofereixen en 30 dels gairebé 60 hotels col·laboradors.