Adjudicades les obres de remodelació de la depuradora de Porreres que augmentaran un 45 per cent la seva capacitat

Adjudicades les obres de remodelació de la depuradora de Porreres que augmentarà
CAIB
Publicado 2/4/2019 14:12:25CET

   PALMA DE MALLORCA, 2 Abr. (EUROPA PRESS) -

   L'Agència Balear de l'Aigua i la Qualitat Ambiental (Abaqua) ha adjudicat les obres de remodelació i ampliació de la depuradora de Porreres per augmentar en un 45 per cent la seva capacitat de tractament i poder gestionar les aigües residuals d'una població de prop de 8.000 persones.

   Segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca en un comunicat, el contracte ha estat adjudicat a Obres i Pavimentacions MAN, SAU per 1.683.358 euros sense IVA, entre un total de deu empreses presentades al concurs.

   D'aquesta forma, es compleix així el Conveni de col·laboració entre Abaqua i l'Ajuntament, que respon l'augment dels cabals d'entrada de l'estació depuradora d'aigües residuals (EDAR) i de les càrregues contaminants en la depuradora, la previsió de creixement poblacional i la necessitat de millorar la qualitat de l'efluent derivada de les exigències normatives.

   El projecte també inclou la substitució del col·lector general, que transporta les aigües residuals des de la sortida del nucli urbà i al llarg d'uns 500 metres en paral·lel en la carretera Porreres-Felanitx, i un tractament terciari de l'efluent.

   Aquestes obres estan cofinançades en un 50 per cent pel programa operatiu FEDER 2014-2020 de les Illes Balears i amb fons de l'Impost de turisme sostenible.

Contador