AV.- El Suprem absol a Nicolau del cas Són Oms i rebaixa la pena de presó contra Vicens a tres anys

Actualizado 5/7/2010 15:50:59 CET

MADRID, 5 Jul. (EUROPA PRESS) -

La Sala Penal el Tribunal Suprem (TS) ha absolt a l'exdirector insular de Territori del Consell de Mallorca, Damià Nicolau en el cas Són Oms i ha retirat les penes de dos anys i tres mesos de presó per delictes de malversació i prevaricació dictada pel Tribunal Superior de Justícia.

Alhora, l'Alt Tribunal també rebaixa la pena de malversació a l'exconseller de Territori del Consell Bartumeu Vicens a tres anys de presó i fixa en sis anys el període d'inhabilitació absoluta. Mentrestant, pel delicte de prevaricació el tribunal estableix contra Vicens la pena de set anys d'inhabilitació especial per a l'ocupació o càrrec públic o qualsevol altre càrrec públic que impliqui el control o disposició de cabals públics.

Cap recordar que el Tribunal Superior de Justícia va condemnar a Vicens per pagar amb fons públics al seu comptable Tomàs Martín San Juan al qual va encarregar un estudi immobiliari sobre el valor del terra a l'illa, informe que el tribunal ha considerat innecessari i que Martín va plagiar d'internet.

El Suprem anul·la parcialment la sentència de desembre del 2009 per decretar l'absolució de Nicolau, a l'entendre que "no es pot considerar prou provat" que en el moment d'emetre el informe al qual es refereixen els fets l'exdirector general sabés que la decisió de contractar a Martín "no tenia res a veure amb l'objecte" de l'estudi, sinó que estava guiada pel "desig de retribuir els serveis privats prestats a l'exconseller amb fons públics.

(HAURÀ AMPLIACIÓ)