Actualizado 11/06/2008 21:12 CET

BALEARS.-Huguet demana Antich que assumeixi responsabilitats polítiques per les declaracions del pacte sobre Air Berlin

MADRID, 11 de juny (EUROPA PRESS)

El senador del PP per les Balears, Joan Huguet, ha criticat avui la "irresponsabilitat política" de certs dirigents que integren el Pacte de Governabilitat a Balears referent a les seves declaracions sobre Air Berlin i va reclamar al president de l'executiu autonòmic, Francesc Antich, que assumeixi les responsabilitats polítiques que corresponguin davant del perjudici que ha patit la imatge de l'arxipèlag.

"La imatge de les Balears no és la imatge que vol transmetre certs actors de la política, que fins i tot no actuen a l'arxipèlag", va destacar Huguet referint-se a l'ex-diputat d'ERC al Congrés, Joan Puig.

En declaracions a Europa Press, va lamentar la polèmica aixecada sobre l'ús del català en els serveis que ofereix l'aerolínia pels prejudicis que aquest incident pot haver causat en l'aerolínia Air Berlin i de "manera molt directa" en la pròpia imatge de les Balears.

"Es tracta d'un despropòsit i el que ha de fer el president Antich és desautoritzar-lo de manera pública i enèrgica", va emfatitzar el senador qui va voler traslladar la seva solidaritat cap a la companyia per la situació que s'ha viscut fa poc.

Huguet va emfatitzar en el caràcter "obert i hospitalari" de la societat balear que persegueix la convivència pacífica entre els residents de l'illa. A més, va destacar que Air Berlin té coneixement que les declaracions contràries a la política lingüística de la companyia són una "minoria" de la societat balear.