Actualizado 14/08/2009 20:34 CET

Balears és la tercera autonomia amb major percentatge de treballadors en empreses culturals, amb un 3,1%

SARAGOSSA/PALMA DE MALLORCA, 14 Ago. (EUROPA PRESS) -

Balears és la tercera Comunitat Autònoma que té un major percentatge de persones que treballen en empreses culturals, amb el 3,1% de total, de manera que només és superada per Catalunya (3,8%) i Madrid (4,5%), segons les dades d'un estudi elaborat per la Divisió d'Estadística de la Secretaria General Tècnica del Ministeri de Cultura del Govern central.

La perspectiva de creixement per a les empreses culturals és favorable, tot i que el percentatge de treballadors del sector ha baixat a algunes comunitats el 2007 (Andalusia, Astúries, Canàries, Castella i Lleó o Castella-la Manxa) i, per tant, la creació de llocs de treball també.

A això contribueixen, entre d'altres coses, l'augment del consum de cultura a la societat de la informació, de l'oci i de l'espectacle; el canvi als usos i hàbits de la ciutadania, l'augment d'esperança de vida i del nivell educatiu de la població i la millora de la qualitat dels productes.

L'estudi reflecteix, a més, l'edat d'aquests treballadors. A les dades globals referides a tota Espanya s'assenyala que el 3,3% dels joves d'entre 16 a 24 anys treballa a empreses culturals, respecte del 2,8% dels treballadors d'entre 25 i 49 anys.

Una altra de les conclusions d'aquest informe és l'alt nivell d'estudis dels treballadors de les empreses del sector cultural. El 32,7% té estudis superiors, el 52,2%, estudis mitjans i el 15,2% primaris.

L'Anuari d'Estadístiques Culturals assenyala que el 17,6% dels treballadors del sector són autònoms, especialment aquells que es dediquen als espectacles en viu. A ells se sumen el 56,1% de treballadors que tenen un contracte indefinit i el 26,2% que són temporals.

Lo más leído

 1. 1

  El Congreso aprueba la propuesta de Podemos para eliminar mensajes de odio en redes sociales

 2. 2

  La historia real tras Gambito de Dama, la serie de ajedrez de Anya Taylor-Joy en Netflix

 3. 3

  Moreno se inclina por el cierre perimetral de Andalucía antes del puente y cambiará el horario del toque de queda

 4. 4

  Nuevos datos confirman posible impacto del asteroide Apophis en 2068

 5. 5

  Captan la atmósfera de un mundo a 260 años luz que 'no debería existir'