Actualizado 22/7/2010 14:18:15 +00:00 CET

Balears és la tercera regió amb un major nombre de lloguer de propietats de vacances a través d'internet (22,8%)

MÀLAGA/PALMA DE MALLORCA, 22 Jul. (EUROPA PRESS) -

Balears és la tercera Comunitat Autònoma que registra un major lloguer de vacances a través d'internet, amb un 22,8% de les més de 16.760 propietats disponibles per llogar en el portal homeaway.es, de manera que només és superada per la Comunitat Valenciana (22,9%) i Andalusia (29,7%).

Així ho reflecteix un estudi elaborat pel citat portal d'internet, que reflecteix que els propietaris amb immobles en aquestes tres regions són "actius" a l'hora d'utilitzar la Xarxa.

En la banda oposada se situen la Rioja, Navarra i Extremadura, propietats de les quals a penes suposen el 0,03%, 0,04% i 0,1% del total d'allotjaments disponibles en el portal, segons ha informat homeaway.es en un comunicat.

Respecte al tipus de propietat disponible per llogar en aquest portal, l'apartament és el més comú, amb un 41,6%, i el xalet, amb un 29,2%. A més, les zones de platja i les de muntanya i entorn natural són els destins més habituals.

La responsable d'homeaway.es, Laura Rivera, ha indicat que han percebut que tenen "gran acceptació" en les consultes els allotjaments de vacances que, encara i han estat minoritaris en número, mostren característiques originals i de gran exclusivitat com les cabanyes, els castells i les viles.

"MÉS ESTALVI QUE A UN HOTEL"

El 90,5% dels allotjaments disponibles en homeaway.es tenen capacitat per a entre dos i deu persones mentre que el 9,5% restant poden albergar a més. Pel que fa a preus, poden trobar-se llocs per allotjar-se en vacances des de menys de deu euros per persona i nit.

Aquest és, segons Rivera, "un dels grans al·licients d'aquesta modalitat ja que el lloguer garanteix més privadesa, més espai físic i més llibertat que un hotel amb estalvis que poden superar el 50% per al viatger".

Entre les característiques més demandades pels usuaris està l'accessibilitat i els serveis. La primera és ja "un tret decisiu" per als que poden llogar una cosa; de fet, el 46,8% dels allotjaments estan habilitats per a ancians o persones malaltes; el 18,3% tenen millores per poder ser utilitzades per discapacitats i, una dada curiosa, prop del 30% dels immobles està assenyalat com allotjament per no fumadors.

La major demanda d'immobles per llogar i la visibilitat internacional que dóna internet fan que els propietaris cada vegada "cuidin més els detalls i funcionalitats de les cases que ofereixen" a través de la Xarxa.

D'aquesta manera, segons les estadístiques d'aquesta empresa, el 62% de les propietats disponibles per llogar a Espanya inclou plaça d'aparcament; el 50,5% disposa de barbacoa; el 50% d'aire condicionat; el 42% de piscina privada; i el 23% ofereix al viatger accés a internet. Gairebé el 87% incorpora rentadora i més del 54% també disposa de rentavaixelles, van especificar.