SANTANDER 27 Abr. (EUROPA PRESS) -
Les jornades de promoció turística i gastronòmica de Cantàbria a Balears, que van començar ahir a Palma de Mallorca, es prolongaran fins al dia 29 i consistiran en rodes de premsa, demostracions gastronòmiques, presentacions de productes agroalimentaris, traobades amb agents de viatges i premsa especialitzada, així com jornades tècniques.
Segons ha informat avui l'Associació Empresarial d'Hostaleria de Cantàbria (AEHC), les jornades van començar amb la recepció que ha ofert la consellera de Turisme de les Balears, Juana Barceló, a la delegació càntabra, encapçalada per Antonio Sainz-Pardo, director general de la Societat General de Turisme; Andrés Alonso, cap de Recursos Turístics i Emèrit Astuy, president de l'AEHC.
Les demostracions gastronòmiques càntabres aniran a càrrec dels cuiners Francisco Jerez (cap de Cuina de l'Hotel-Escola 'Les Carolines') Nacho Basurto i Joseba Guijarro. L'escenari en el qual desenvolupen les seves elaboracions és l'escola d'Hostaleria de
Mallorca, de manera que alumnes, professors, cuiners i professionals del sector de l'hostaleria de les Illes Balears constitueixen el públic al qual es dirigeixen.
Dijous que ve està previst un dinar que reunirà a una vintena d'agències de viatge mallorquines. Prèviament, es donarà a conèixer l'oferta turística de Cantàbria, ressaltant els principals recursos i possibilitats que compte la comunitat autònoma.
Per portar a terme les demostracions gastronòmiques, la Conselleria de Cultura, Turisme i Esport del Govern de Cantàbria té la col·laboració de l'Oficina de Qualitat Alimentària i de diverses empreses, com Sobaos Serafina i Delicatessen L'Ermita.
La presència de Cantàbria a les Illes està tenint àmplia repercussió en els mitjans informatius locals.
Balears tornarà la visita a la delegació càntabra del 10 al 14 de maig. L'Hotel-Escola 'Les Carolines' acollirà un programa semblant al desenvolupat per Cantàbria a les illes.