CCOO prepara mobilitzacions contra els pressupostos del Govern al creure que impedeixen la millora de l'ocupació pública

Publicado 3/12/2019 17:55:20CET
El logo de CCOO en una sala de premsa.
El logo de CCOO en una sala de premsa. - EUROPA PRESS - Archivo

El sindicat es pregunta "quina diferència existeix en aquest Govern progressista, amb aquesta línia ideològica, i la propulsada per un Govern conservador"

PALMA DE MALLORCA, 3 Dic. (EUROPA PRESS) -

CCOO Balears prepara mobilitzacions per protestar contra el projecte de pressupostos del Govern per 2020, ja que des del sindicat consideren que tanca "qualsevol porta al diàleg o negociació" i "retalla" qualsevol expectativa de millora de les condicions laborals dels empleats públics.

Així s'ha expressat CCOO en un comunicat en el qual ha advertit que, des del seu punt de vista, amb els pressupostos plantejats pel Govern "s'estableix una cotilla impossible". L'àrea de Federació De Serveis a la Ciutadania de CCOO ha presentat al·legacions a tres articles del projecte que, segons fonts del sindicat, "suposen una garrotada al sector públic instrumental".

"L'avantprojecte de Llei de Pressupostos impossibilitarà subscriure pactes, acords o qualsevol tipus de negociació. Congelarà els sous amb l'antiguitat guanyada amb l'esforç d'anys amb un complement absorbible per vida. O negarà la possibilitat de poder parlar de carrera professional", han subratllat des de l'organització sindical.

Davant això, CCOO s'ha preguntat "quina diferència existeix en aquest Govern progressista, amb aquesta línia ideològica, i la propulsada per un Govern conservador". "Des de l'altre costat de la tanca no distingim cap", han protestat des de CCOO, avisant que el sindicat "no tolerarà aquesta actitud".

Aquest dimarts, CCOO ha reunit els seus delegats del Sector Públic Instrumental en una assemblea "per cridar-los a mobilitzar-se, manifestar-se i realitzar els aturs oportuns per reivindicar el seu lloc", accions previstes per als dies 11, 13 i 17 desembre. Precisament, el 17 de desembre és quan comencen els plens extraordinaris en el Parlament per a l'aprovació definitiva dels Pressupostos, al llarg de tres dies. Les manifestacions seran davant la Conselleria d'Administracions Públiques, el Parlament i el Consolat de Mar.

Per això CCOO "diu prou a tractar aquests treballadors despectivament" i a "deslegitimar" la representació dels treballadors del sector públic, recordant que engloba tot tipus d'empreses i organismes -ha esmentat SFM, IB3, el 112 o l'Ibanat, entre d' altres-, "on el Govern exigeix el màxim al ciutadà per entrar, però al seu torn impedeix qualsevol tipus de millora actual o futura".

En aquest context, el sindicat creu que és necessària "una Taula Comuna per homogeneïtzar un sector tan important que dóna serveis a la ciutadania, i no barreres".

Contador

Para leer más