Cladera i Thomàs aborden la nova Llei de Consells en la seva primera trobada institucional

Publicado 12/9/2019 14:34:34CET
La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el president del Parlament de Balears, Vicenç Thomàs.
La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el president del Parlament de Balears, Vicenç Thomàs.CONSELL DE MALLORCA

PALMA DE MALLORCA, 12 Sep. (EUROPA PRESS) -

La presidenta del Consell Insular de Mallorca, Catalina Cladera, ha abordat aquest dijous amb el president del Parlament, Vicenç Thomàs, l'impuls a la nova Llei de Consells, en la seva primera trobada institucional.

Segons ha informat aquest dijous l'administració insular en un comunicat, després de l'acte, Cladera ha argumentat que "perquè el Consell es converteixi en una institució plenament autonòmica és necessari impulsar el procés de la nova Llei de Consells". En aquest sentit, la presidenta ha detallat que l'objectiu d'aquesta normativa seria permetre una institució "més útil i propera".

Així, des del Consell Insular han assenyalat que la capacitat d'aquesta administració per exercir iniciatives legislatives davant el Parlament és una qüestió "necessària". De la mateixa manera, han considerat que, d'aquesta manera, s'"aproparia el Parlament a cadascuna de les illes que el conformen".

Per la seva banda, Thomàs ha recordat que "des de la passada legislatura el Parlament compta amb la Comissió General de Consells, prevista en l'article 53 de l'Estatut d'Autonomia" de Balears. En aquest sentit, el president ha anunciat que aquest òrgan "on els Consells poden expressar la seva opinió en els assumptes que afecten la gestió", es continuarà desenvolupant, "pròximament".

Contador

Para leer más