Company acusa Montero "d'usar" a l'Advocacia de l'Estat per justificar "les seves manies a nivell polític"

Publicado 28/8/2019 13:07:17CET
La ministra d'Hisenda en funcions, María Jesús Montero, atén a la premsa a Sevilla.
La ministra d'Hisenda en funcions, María Jesús Montero, atén a la premsa a Sevilla. - EDUARDO BRIONES EUROPA PRESS

   Insta el Govern a convocar el CPFF per prendre una decisió entre totes les autonomies

   PALMA DE MALLORCA, 28 Ag. (EUROPA PRESS) -

   El president del PP de Balears, Biel Company, ha acusat aquest dimecres a la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, "d'usar" a l'Advocacia de l'Estat per "justificar" les seves "manies a nivell polític", en referència a la demora dels recursos pendents del sistema de finançament corresponents a 2019, que en el cas de Balears ascendeixen a 177 milions d'euros.

   En una roda de premsa celebrada aquest dimecres, Company ha afirmat que després de les pressions del PP la ministra d'Hisenda "es va veure obligada a demanar un informe" a l'Advocacia de l'Estat per justificar el retard en el finançament autonòmic.

   A més, el president del PP ha demanat a Montero que convoqui el Consell de Política Fiscal i Financera per prendre una decisió entre totes les autonomies respecte al sistema de finançament de les comunitats.

   Així mateix, des del PP han indicat que ja han demanat a la ministra d'Hisenda que dimiteixi "per les mentides que va dir", en referència a l'al·lusió de Montero a un informe de l'Advocacia que encara no existia.

ACUSA ARMENGOL "D'AJUPIR EL CAP" DAVANT EL GOVERN DE SÁNCHEZ

   D'altra banda, Company ha acusat la presidenta del Govern de Balears, Francina Armengol, "d'amagar-se i ajupir el cap" davant el Govern central i perjudicar així "els interessos dels ciutadans de les Illes".

   En aquest sentit, el president del PP ha recordat que quan Mariano Rajoy presidia el Govern i va prorrogar els Pressupostos Generals, "Armengol va ser molt bel·ligerant i va fer front comú amb Catalunya i València". Així, Company ha demanat a la presidenta que ara, "davant un cas idèntic", sigui igual de "contundent".