Condemnat un home a Palma a 2 anys de presó per abusar sexualment d'un menor de 13 anys a la qual va deixar embarassada

Actualizado 7/7/2008 21:50:10 CET

PALMA DE MALLORCA, 7 Jul. (EUROPA PRESS) -

La Secció Primera de l'Audiència Provincial de Palma va condemnar avui a Daniel Jonathan Vera, de 34 anys, a dos anys de presó per un delicte d'abusos sexuals a una menor que tenia 13 anys quan van ocórrer els fets, a la qual va pressionar i va perseguir perquè mantinguessin relacions sexuals i finalment va deixar embarassada.

Així, l'acusat ha estat condemnat a set anys menys del que demanava la Fiscalia, després que el seu advocat hagi arribat a una conformitat amb el Ministeri Fiscal, fet que suposa que Vera ha acceptat els fets que se li imputen.

Alhora, la Secció Primera de l'Audiència Provincial de Palma l'ha condemnat a una multa de 2.000 euros, 10.000 menys dels quals sol·licitava la Fiscalia, mentre que no es podrà acostar al domicili, centre de treball o un altre lloc en el qual es trobi la víctima, ni comunicar-se amb el menor per qualsevol mitjà en un període de cinc anys, cinc menys dels quals reclamava el Ministeri Fiscal.

Segons exposa el Ministeri Públic en el seu escrit d'acusació, va ser en el mes d'octubre del 2005 quan Vera, aprofitant la relació de confiança que l'unia amb la jove per tractar-se de la filla d'un cosí germà seu i després d'haver conviscut amb ella i els seus pares en el mateix habitatge a Palma, va començar a pressionar-la i a perseguir-la perquè accedís a mantenir relacions sexuals amb ell.

Si bé al llarg d'aquest mes la menor va persistir en la seva negativa a mantenir relacions sexuals completes, va aconseguir vèncer la seva oposició ja que reiteradament li deia que la volia, que es trobava sol i que el seu matrimoni no funcionava, pel que se n'anava a separar de la seva dona, i alhora l'obsequiava amb petites quantitats de diners.

Tal com consta en l'escrit, la jove, pressionada per la situació i creient certes les promeses del processat, va accedir a acompanyar-lo a començament de desembre fins el seu domicili, on tots dos finalment van mantenir relacions sexuals que es van repetir durant aquest mes, i va arribar a quedar embarassada. Quan s'ho va fer saber a l'home, aquest li va proposar que avortés perquè considera que encara era molt jove per ser mare.

A mitjans de desembre, la menor va haver de ser ingressada d'urgències a l'hospital de Son Dureta a causa de fortes hemorràgies, i va patir un avortament de manera natural. Gairebé dos anys després, el 27 de juny del 2007, el jutjat d'instrucció número 1 de Palma va dictar una ordre de protecció a favor de la víctima i se li va prohibir al processat comunicar-se o contactar amb ella.

 • Lunes, 20 de
 

Lo más leído

 1. 1

  El colágeno y su papel en nuestras articulaciones: ¿realmente son necesarios los suplementos?

 2. 2

  Un pigmento de cebollas, manzanas, té o el vino tinto puede reducir significativamente la presión arterial

 3. 3

  Detenida una pareja por empadronar ciudadanos extranjeros en su domicilio a cambio de dinero

 4. 4

  ¿Hasta que edad pueden los hombres tener hijos? ¿Existe una edad ideal?

 5. 5

  La Guardia Civil detiene a 107 personas por la extracción de agua en más de 1.400 pozos ilegales

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista