Consell.- El Govern es personarà com a acusació popular en el cas de violència de gènere de Ciutadella

Publicado 6/9/2019 15:07:48CET

MENORCA, 6 Sep. (EUROPA PRESS) -

El Consell de Govern ha autoritzat aquest divendres a l'Advocacia de la Comunitat Autònoma a personar-se i exercir l'acció popular com a part acusadora en el procediment penal iniciat davant el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Ciutadella pel presumpte cas de violència de gènere ocorregut el passat 22 d'agost, quan un home va atropellar la seva parella amb el cotxe presumptament de manera intencionada.

L'acusació popular exercida pel Govern en aquest cas, en què la jutge ha obert diligències per lesions, defensarà que es tracta d'un cas de presumpte homicidi o assassinat en grau de temptativa o frustració, i que l'agressió soferta per N.G. pot constituir un delicte de violència contra les dones.

Així ho defensa un informe elaborat per l'Institut Balear de la Dona, entitat que ha sol·licitat, a través de la Conselleria de Presidència Cultura i Igualtat, la personació de l'Advocacia en el procediment.

L'acord aprovat aquest divendres pel Consell de Govern és una passa necessari per a la personació de l'Advocacia, tal com disposa la Llei de Règim Jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de Balears.

Així mateix, l'any 2008 el Consell de Govern va adoptar un acord pel qual s'autoritzava a l'Advocacia de la Comunitat Autònoma a personar-se com a acusació en tots els judicis penals per casos de violència exercida contra les dones a Balears en què s'hagin produït la mort o lesions greus de la víctima.

Aquest acord va conferir a la Conselleria competent en la matèria la facultat de notificar a l'Advocacia, amb un informe previ de l'Institut Balear de la Dona, les dades dels processos penals per casos de violència contra les dones en els quals ha de personar-se com a acusació popular.

Contador