El Consell promociona el turisme ornitològic de Mallorca amb una guia d'aus urbanes

El Consell Mallorca presenta una guia per promoure el turisme ornitològic
CONSELL DE MALLORCA
Publicado 4/1/2019 17:43:31CET

   PALMA DE MALLORCA, 4 Gen. (EUROPA PRESS) -

   El Consell de Mallorca ha editat la 'Petita guia de les aus urbanes de Mallorca', una publicació per impulsar el turisme ornitològic de l'illa que ofereix informació de seixanta espècies d'aus que es poden observar als entorns urbans.

   La iniciativa procedeix de la Direcció Insular de Turisme del Departament d'Economia del Consell de Mallorca. L'objectiu és promocionar l'illa com a destinació de turisme de naturalesa i, especialment, de turisme ornitològic.

   La guia conté il·lustracions per reconèixer els detalles principals que permeten distingir espècies similars, mascles de famelles o plomatges juvenils, d'estiu o d'hivern.

   Aquest document es podrà consultar en català, castellà, anglès i alemany, amb la finalitat de distribuir-la principalment a la fira internacional de turisme ornitològic Birdfair, entre d'altres esdeveniments internacionals.

   A més d'aquest llibre, s'ha editat, en col·laboració con el GOB (Grup Ornitològic Balear), la 'Llista sistemàtica de les aus de Mallorca i el seu estatus' una llista de control d'observació d'aus.

   El material estarà disponible a la Direcció Insular de Turisme. S'ha fet una tirada inicial de 2.000 exemplars per idioma.

   El conseller mallorquí d'Economia i Hisenda, Cosme Bonet, ha destacat que abans de rebre les competències de turisme ja s'havien realitzat algunes iniciatives en matèria de turisme ornitològic "perquè té un gran potencial". "Es tracta d'un producte turístic sostenible i responsable perquè va dirigit un visitant que es conscient de l'ecosistema de l'entorn que visita", ha valorat.

   Per la seva part, la directora insular de Turisme, Paula Ginard, ha apuntat que "es tracta d'un llibre que ha sortit des de les ganes de fer un producte de qualitat per mostrar una Mallorca que és un tresor natural".

   A la roda de premsa celebrada a Palau Reial també hi han assistit les autores del llibre: l'autora de les il·lustracions, Cati Artigues, i l'autor dels textos, Toni Muñoz, que ha explicat que "dins dels àmbits urbans hi ha algunes espècies que generen molèsties" però cal "ser conscients que formen part de la biodiversitat i que enriqueixen l'habitabilitat dels nuclis urbans".

TURISME ORNITOLÒGIC A MALLORCA

   El Consell ha assegurat que Mallorca "és una destinació privilegiada per observar aus". "La situació estratègica de l'illa dins de la ruta migratòria europea occidental fa que la diversitat d'aus que s'aconsegueix durant els viatges migratoris -primavera i tardor- sigui molt elevada", ha subratllat. També l'hivern és una època recomanable per gaudir de l'observació d'aus.

   A més de la participació a Birdfair, des del Consell s'han dut a terme unes altres acciones per promocionar el turisme ornitològic: la publicació 'Birding Mallorca', l'edició d'un calendari ornitològic i l'organització de l'esdeveniment 'Mallorca Birding Race 2016'.

    Regne Unit és el principal mercat europeu de turisme ornitològic i de natura. Altres mercats importants són els Països Baixos, Escandinàvia i Estats Units.

Contador