Publicado 02/03/2019 15:01CET

El Consell reconvertir en via urbana l'autopista de Llevant en la seva entrada a Palma per 1,2 milions d'euros

El Consell reconvertir en via urbana l'autopista de Llevant en la seva entrada
CONSELL DE MALLORCA

PALMA DE MALLORCA, 2 Mar. (EUROPA PRESS) -

El Consell de Mallorca ha presentat aquest dissabte el projecte de reconversió en via urbana de l'autopista de Llevant Ma.-19 en la seva entrada a Palma des del carrer Manuel Azaña fins al torrent de na Brbara per un preu d'adjudicació d'1,2 milions d'euros i un termini d'execució de 6 mesos.

En un comunicat, la institució insular ha detallat que les obres s'engegaran "en menys d'un mes" i que l'objectiu és "recuperar la connexió" del polígon de Llevant amb el front marítim així com "humanitzar" una via que té una intensitat mitjana diria de 70.000 vehicles.

Així, el projecte preveu l'ampliació de la vorera del Palau de Congressos reduint la velocitat dels vehicles a 80 km/hora i incrementant l'enjardinat als llarg dels 850 metres que transformaran una secció d'autopista en via urbana.

D'altra banda, han concretat que el carrer Brotad disposar d'un accés directe a la Ma.-19 i que els tres carrils per calada actuals es mantindran "a causa de l'elevada intensitat de la via".

A més, el Consell ha avanat que el projecte compta amb altres actuacions com la inclusió de dues parades d'autobús, una actualització del drenatge de la zona i una millora dels tubs d'enllumenat i telecomunicacions.

Per la seva banda, la consellera de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca, Mercedes Garrido, ha assegurat que amb l'obra "es guanya espai a una autopista que cada vegada és una zona més urbana" i ha afegit que la "pacificació del trnsit" s'haur de traslladar "en un futur" a la resta del Passeig Marítim.

"Hi haur una segona fase d'actuació fins a Antoni Maura, que és competncia del Consell, i després Autoritat Porturia haur de prendre el relleu", ha manifestat Garrido.

Finalment, l'alcalde de Palma, Antoni Noguera, ha destacat que el projecte és possible "grcies a la Llei de Capitalitat" i ha insistit que la inversió "millorar la transició entre el nou Llevant i el mar".

Para leer más