La conselleria de Salut acull l'exposició 'Veus contra l'estigma' per sensibilitzar sobre trastorns de salut mental

Publicado 20/5/2019 18:07:22CET
CAIB

   A Balears, gairebé a 185.000 persones se'ls ha diagnosticat algun tipus de trastorn de la salut mental

   PALMA DE MALLORCA, 20 Maig (EUROPA PRESS) -

   La conselleria de Salut acull fins a finals de mes l'exposició 'Veus contra l'estigma' amb motiu del Dia de l'Orgull Boig amb l'objectiu d'eradicar prejudicis, estereotips i discriminacions pels quals han passat la majoria de les persones que han sofert trastorns de salut mental, segons ha informat la Conselleria en una nota.

   La mostra recull un conjunt d'expressions artístiques (pintura, material gràfic) realitzades en un acte que va tenir lloc el passat 1 de març per lluitar contra l'estigma per raó de salut mental. El resultat s'exposa des d'aquest dilluns fins a finals de mes al vestíbul de la Conselleria de Salut.

DIA DE L'ORGULL BOIG

   Es calcula que a Balears hi ha gairebé 185.000 persones a les quals se'ls ha diagnosticat una malaltia mental i una de cada quatre la sofrirà al llarg de la seva vida. En aquest sentit, el Dia de l'Orgull Boig pretén visibilizar a les persones que sofreixen algun trastorn de la salut mental per conscienciar a la societat sobre aquesta situació perquè aquestes persones se sentin lliures d'estigmes, pors o vergonya.

   La cartera dirigida per Patricia Gómez ha recordat que l'Organització Mundial de la Salut (OMS) sosté que l'estigma per raó de salut mental és un problema global i, en aquest sentit, han subratllat que "en qualsevol societat democràtica ha de ser una prioritat eradicar-ho".