Actualizado 18/12/2008 18:02 CET

Demà comencen els primers vols comercials des de Barcelona i Mallorca a l'Aeroport de Ciutat Real

CIUTAT REAL, 18 de desembre (EUROPA PRESS)

Demà, dia 19 de desembre, operaran els primers vols comercials des de Barcelona i Palma de Mallorca a l'Aeroport Central Ciudad Real, després que avui comencés a ser operatiu després de firmar-se a última hora d'ahir la llicència del Ministeri de Foment.

Així ho va confirmar en roda de premsa el director general de CR Aeroports, Escolàstic González, qui va detallar que el primer avió, de la companyia Air Nostrum, arribarà demà procedent de Barcelona a les 16.15 hores, amb quatre seients confirmats, i tornarà a les 17.10 hores, amb 30 seients confirmats.

El segon avió, de la companyia Air Berlin, arribarà a les 16.50 hores procedent de Palma de Mallorca, per al qual ja hi ha 37 seients confirmats, i tornarà a l'illa a les 17.40, amb set persones confirmades.

González també va confirmar que l'aeroportestà inscrit des del passat 14 d'agost en el Sistema Reglat de Publicacions AIRAC, o "cicle AIRAC" que conté la informació relativa a canvis operacionals en instal·lacions, serveis o procediments que puguin preveure's amb antelació, segons les especificacions de l'Organització de l'Aviació Civil Internacional (OACI), amb seu a mont-real (el Canadà).

Segons va agregar, aquest cicle, que es revisa cada 28 dies, corresponia renovar-lo precisament avui, 18 de desembre, i només ha calgut renovar aquestes dades, alguna cosa que s'ha fet de manera automàtica.

Per a aquesta temporada d'hivern, les companyies que operaran des de l'Aeroport Central Ciudad Real presenten diverses ofertes en els vols, que van, per més d'una nit, dels 19 euros el viatge a Barcelona als 44 euros a Palma de Mallorca.

González va remarcar que, a més dels vols a les Canàries, que començaran dissabte també amb la companyia Air Nostrum, se'n van a recuperar les negociacions amb altres companyies aèries que estan interessades a operar des de Ciudad Real.

L'Aeroport Central Ciudad Real està operatiu des de les 09.00 hores d'avui i, al llarg d'aquest matí, abans del "baptisme d'aigua" que es farà demà al primer vol comercial, han aterrat en el mateix diversos vols privats.

D'altra banda, González va avançar que, a partir de març, a més de les connexions nacionals i internacionals des de Barcelona i Palma, es podrà connectar amb ciutat com Roma, París o Londres. Finalment, el director general de CR Aeroports S.L. va assenyalar que, a partir del mes de març, també començaran els vols d'avions de càrrega.