Els Bombers de Mallorca realitzen 78 actuacions per la pluja i el mal temps

Publicado 4/12/2019 15:02:53CET
Un carrer de Mallorca inundada.
Un carrer de Mallorca inundada. - BOMBEROS DE MALLORCA

Un nou torrent s'ha desbordat, en aquesta ocasió el del Pont Jove a Sant Joan La xifra d'incidents registrada pel 112 avança fins als 118

PALMA DE MALLORCA, 4 Dic. (EUROPA PRESS) -

El cos dels Bombers de Mallorca ha realitzat 78 actuacions a causa de la pluja i del mal temps. La major part han consistit en treure aigua i tasques de neteja en vies públiques, però també han intervingut en dos incendis i un esfondrament. El mal temps ha obligat a tallar diverses carreteres i a actuar d'emergència en algunes vies.

Pel seu costat, el Servei d'Emergències de Balears (SEIB 112) ha informat que s'ha desbordat un nou torrent. En aquesta ocasió ha estat el del Pont Jove a Sant Joan a l'altura del quilòmetre 1 de la MA-3232 (carretera entre Sant Joan i Sineu).

A més, la xifra d'incidents registrada per aquest servei ha augmentat a 118, la majoria (107) a Mallorca.

Respecte a les actuacions dels Bombers de Mallorca, les més destacades han estat un incendi en un habitatge de Llucmajor, un altre foc en un transformador de Santa Maria i un enfonsament de la teulada d'una casa a Inca.

La resta d'intervencions han estat de caràcter més lleu.

CARRETERES TALLADES

A més, els Bombers han informat que el mal temps i les inundacions han obligat a tallar diverses carreteres de l'illa.

A les 13.30 hores es manté tancada la MA.-3017, la carretera que uneix sa Cabaneta amb la carretera vella de Sineu, per acumulació d'aigua i per despreniments de pedres.

La MA-3120, la carretera entre Sencelles i Inca, també està tallada pel desbordament del torrent de Solleric. Tampoc es pot circular per la MA-3020, carretera de Santa Maria a Sencelles, entre els quilòmetres 1,7 i 3 per inundacions.

També s'ha tallat el trànsit en la MA-3433, la carretera des Murterar, i en la MA-3200, la carretera que va de Montuïri a Lloret de Vistalegre. Per la MA-3300, que uneix Sineu amb Petra, tampoc es pot circular, a pesar que està permès el pas als camions.

A les 13.30 hores encara estaven tancats els passos inferiors de la MA-15, carretera de Manacor, en el punt quilomètric 7, a l'altura de la Casa Blanca, en el punt quilomètric 9, abans d'arribar a Algaida, i en el camí dels Bateries a Son Ferriol.

D'altra banda, els serveis d'emergències de carreteres han hagut d'actuar en la carretera MA-10 per la caiguda d'un pi i també en el túnel de sa Mola, però les incidències ja estan solucionades i no han afectat la circulació.

També s'han fet actuacions puntuals en diferents carreteres d'Alaró, Binissalem, Bunyola, Esporles, Llubí, Manacor, Palma, Santa Eugènia i Santa Maria per acumulacions d'aigua i despreniments de pedres i terra.

Contador

Para leer más