La Felib enalteix "la democràcia real 40 anys després de les primeres eleccions municipals"

La Felib titlla de "gran notícia" l'aprovació del decret que permet reinverti
FELIB - Archivo
Publicado 1/4/2019 10:58:13CET

   PALMA DE MALLORCA, 1 Abr. (EUROPA PRESS) -

   La Federació d'Entitats Locals dels Illes Balears (Felib) ha reivindicat aquest dilluns "la democràcia real 40 anys després de les primeres eleccions municipals".

   Segons ha recordat el president de la Felib, Joan Carles Verd, el 3 d'abril de 1979 se celebraven les primeres eleccions municipals. "Es respiraven aires de llibertat", ha remarcat.

   "En aquest moment es va entendre la importància de la participació en la vida local per a la tasca vertebradora que exerceixen els ajuntaments", ha explicat Verd. Llavors, "gairebé 8.000 alcaldes i 104 alcaldesses van avançar cap a una nova democràcia", ha afegit.

   Tal com ha dit, en l'actualitat, "el repte és seguir avançant en la democratització aconseguint la descentralització dels ajuntaments" que, "de vegades, estan massa marcats des del ministeri".

   En aquest sentit, Verd ha recordat els "efectes" de "l'encara vigent" Llei Montoro, encara que ha matisat que "un decret recentment aprovat permet invertir el superàvit dels ajuntaments de 2018".

   "La força dels ajuntaments és que sempre lluitem, amb competències o sense elles, per no deixar a ningú enrere", ha asseverat.

Contador