La Fundació Deixalles va orientar laboralment a 948 persones de col·lectius desfavorits el 2018

Publicado 11/6/2019 12:10:10CET
EUROPA PRESS

   PALMA DE MALLORCA, 11 Juny (EUROPA PRESS) -

   La Fundació Deixalles ha presentat aquest dimarts la seva memòria d'activitats de l'any 2018 i ha destacat l'orientació laboral d'unes 948 persones de col·lectius desfavorits, de les quals van aconseguir treball un 58 per cent.

   "Per a la inserció laboral de col·lectius desfavorits és molt important la implicació del sector empresarial que genera ocupació", ha explicat la directora de la Fundació, Xisca Martí, en roda de premsa.

   En aquesta línia, ha detallat que els projectes d'inserció laboral s'han centrat a atendre i orientar a persones que cercaven treball i procedien de col·lectius vulnerables, així com ser intermediaris entre aquestes persones i les empreses.

   Així mateix, ha destacat la realització de dos fòrums d'empreses 'Connecta't', en els quals van participar 21 empreses i 104 persones usuàries, que van permetre "fer un entrenament de les entrevistes de treball i optar a insercions laborals".

   D'altra banda, ha subratllat que unes 168 persones en situació d'exclusió social i factors de baixa ocupabilitat han realitzat itineraris d'inserció social laboral individualitzats "millorant les seves competències personals i laborals".

   "Dels itineraris prelaborals d'inserció destacaríem que un 78,3 per cent de les persones participants han millorat les seves competències, un 20,3 per cent han aconseguit treball i un 90 per cent es mostren satisfets amb el procés realitzat", ha afegit.

ATENCIÓ A PERSONES AMB MALALTIES MENTALS

   També s'ha atès a 58 persones amb malalties mentals, a través del Servei de suport a l'habitatge i el Servei ocupacional per a persones amb problemàtica per Salut Mental, tots dos finançats per la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació.

   En concret, es tracta de 47 persones ateses per rebre suport personal, teràpia ocupacional, formació permanent i suport a la inserció laboral, a l'habitatge i comunitari.

   Finalment, la Fundació ha desenvolupat iniciatives mediambientals com és la recollida de 2.839 tones d'objectes i residus, dels quals s'han reutilitzat un 69 per cent, i un 16 per cent s'ha reciclat.

   Aquestes tones de reutilització i reciclatge suposen un estalvi d'emissions d'11.228 tones de CO2, equivalent a la retirada de la circulació de 5.356 cotxes durant un any.

   "Volem destacar que tota aquesta activitat ambiental i de millora la realitzem gràcies a les aportacions de la ciutadania i sense cap ajuda per part de les administracions. Les ajudes que es reben són per fer el treball social", ha conclòs.