Actualizado 30/5/2008 18:41:15 +00:00 CET

El Govern invertirà 28 milions d'euros en plans per pal·liar l'atur estacional a partir d'octubre

PALMA DE MALLORCA, 30 de maig (EUROPA PRESS)

El Govern, a través de la Conselleria de Treball i formació, invertirà prop de de 28 milions d'euros en plans de feina en col·laboració amb els municipis de les Illes, per poder pal·liar l'atur estacional que es produirà entre els mesos d'octubre i març, després de la temporada turística.

Així ho va comentar la consellera del ram, Margarida Nájera, a una reunió amb els representants de les corporacions locals de les Balears, en què va destacar que el Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB) aportarà 23 milions d'euros, mentre que la Direcció General de Polítiques Actives, Ocupació i Formació invertirà els cinc milions restants.

En aquest sentit, Nájera va especificar a Europa Press que es fomentarà la figura dels Agents de Desenvolupament Local (ADL), com els principals actors que vetllaran per la recerca d'oportunitats laborals per a les persones que després de la temporada turística puguin accedir a escoles tallers, per poder rebre una major formació.

D'aquesta manera, la consellera va explicar que amb aquest projecte es pretén aplicar un pla de mesures urgents que permeti, al llarg de l'hivern, emprendre una situació de "més atur" amb la qual l'arxipèlag se'n va a trobar.

En aquest sentit, també va destacar que amb la presència dels [ADL], i per no tenir una situació d'Atur tan elevada, es crearan escoles tallers i cases d'ofici perquè els "alumnes" d'aquests centres rebin una major formació, i adoptin major experiència laboral en els camps "més demandats".

REQUISITS PER ALS ALUMNES

La selecció dels alumnes treballadors de les escoles tallers i cases d'ofici han de complir una sèrie de requisits com per exemple ser menors de 25 anys, estar desocupat --disponibles per treballar i registrats en el SOIB--, així com complir els requisits establerts en la normativa aplicable per formalitzar un contracte per a la formació.

D'aquesta manera, es crearan quatre escoles taller, tres cases d'oficis i un total, aproximat, de 22 tallers d'ocupació professional en tot l'arxipèlag. Alhora, l'import dels projectes es distribueix de la següent manera: Mallorca rebrà subvencions per import de més de tres milions d'euros; Menorca, un total de 1.215.532 euros; Eivissa percebrà a prop de 1.5 milions d'euros, mentre que Formentera rebrà un total de 208.407 euros.