La Guàrdia Civil posa en marxa un Pla especial d'inspeccions en locals d'oci de Magaluf amb de la Policia Local

La Guàrdia Civil engega un Pla especial d'inspeccions en locals d'oci de Magaluf al costat de la Policia Local
DELEGACIÓN DEL GOBIERNO
Publicado 2/5/2019 14:26:27CET

PALMA DE MALLORCA, 2 May. (EUROPA PRESS) -

La Junta Local de Seguretat de Calvià s'ha reunit aquest dijous per preparar la temporada estival al municipi, que aquest any comptarà amb dues novetats, entre les quals es troba la posada en marxa d'un Pla especial d'inspeccions en locals d'oci de Magaluf.

Segons ha informat la Delegació del Govern a Balears, aquestes inspeccions seran dutes a terme de manera conjunta entre la Guàrdia Civil i la Policia Local de Calvià.

A la reunió, presidida per l'alcalde de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, i la delegada del Govern, Rosario Sánchez, també han assistit, entre altres, la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera; el tinent d'alcalde de Seguretat, Andreu Serra; el secretari general de la Delegació del Govern, Ramon Morey; el cap de la Policia Local de Calvià, Justino Trenas; el coronel cap de la Comandància de la Guàrdia Civil, Alejandro Hernández Mosquera, i el director general de Seguretat de l'Ajuntament, José Antonio Fernández Ballesta.

La primera novetat que s'ha anunciat després de la reunió de la Junta Local de Seguretat és el trasllat del Servei d'Atenció al Turista Estranger (SATE), que actualment es troba en l'avinguda de sa Porrassa de Magaluf, a l'actual Oficina Municipal d'Informació Turística (OMIT) que està situada al centre neuràlgic de Magaluf, a l'inici del carrer de Punta Balena.

Aquesta actuació permetrà un lloc permanent de la Guàrdia Civil al centre del nucli turístic, la qual cosa suposarà una millora en acció dissuasòria. D'aquesta manera, l'Oficina Municipal de Turisme es resituarà, al principi, on actualment està el SATE, a l'edifici municipal de l'avinguda de sa Porrassa.

D'altra banda, Rosario Sánchez ha anunciat una segona actuació explícita per a la zona, que intensificarà la col·laboració que duen a terme la Guàrdia Civil i la Policia Local de Calvià.

Es tracta de l'engegada del Pla especial d'inspeccions per Magaluf que començarà de forma immediata per garantir el compliment de les ordenances municipals i la normativa.

En aquest sentit, ha explicat que es duran a terme actuacions coordinades que tindran especial incidència a comprovar el compliment de la normativa laboral, fiscal, d'activitats, sanitària i de consum, amb un reforç de la Unitat d'actuació Especial de Seguretat Ciutadana de la Guàrdia Civil i amb reforç d'inspectors de Treball i de Consum.

Tant l'alcalde com la delegada del Govern han destacat el "bon treball" que realitzen de forma coordinada la Guàrdia Civil i la Policia Local de Calvià que aquest estiu se seguirà veient reforçada, també, amb la intensificació del Cecor, el Centre de Coordinació de Calvià.

Contador

Para leer más