La Guàrdia Civil troba en el fons del mar la pistola amb la qual suposadament es va suïcidar Dieter Frerichs

Actualizado 5/7/2010 16:22:10 CET

PALMA DE MALLORCA, 5 Jul. (EUROPA PRESS) -

El Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil ha trobat passades les 11.00 hores d'aquest matí en el fons del mar de Cala Major (Palma) la pistola amb la qual suposadament, es va tirar un tir al front Dieter Frerichs, el ciutadà alemany que va morir dissabte passat en el moment en el qual anava a ser detingut després de ser acusat de defraudar 200 milions d'euros.

Així ho van informar a Europa Press fonts de la Guàrdia Civil, que han assenyalat que durant tot el dia d'ahir i al llarg d'aquest matí, un total de sis efectius del citat grup de la Guàrdia Civil van estar buscant l'arma, amb la finalitat d'aclarir la mort de Frerichs, padrastre de la model Fiona Ferrer, qui nega que aquest es disparés voluntàriament un tir al cap.

La Policia Nacional ja ha obert una investigació interna per determinar si la mort de Frerichs es va deure a un suïcidi o als trets dels agents que han estat a arrestar-lo en compliment d'una ordre de l'Audiència Nacional, si bé aquests ja han negat que utilitzessin les seves armes.

Així, s'han analitzat les pistoles dels agents, els qui també han estat sotmesos a les proves de parafina i, una vegada es realitzi l'autòpsia del ciutadà alemany, es coneixerà l'origen de la bala dipositada en la seva cap, tenint en compte que va tenir orifici d'entrada, però no de sortida. D'aquesta manera, la troballa de l'arma facilitarà les investigacions, ja que determinarà si ha estat el mateix Frerichs qui es va disparar en el respecte del veure's closa pels agents policials.

Els fets van tenir lloc dissabte passat a les 11.30 hores del matí quan Frerichs, ciutadà alemany de 72 anys, es trobava prenent el sol en una hamaca en unes roques de Cala Major, on té un apartament, on van acudir tres agents de la Policia Nacional, vestits de paisà, per notificar-li que anava a ser un altre cop arrestat, després d'haver estat posat en llibertat per l'Audiència Nacional fa una setmana.

En aquell moment, segons la versió policial, l'individu va treure d'una borsa que tenia al seu costat una pistola i es va llançar amb ella des de quatre metres d'altura a l'aigua. Els policies li han instat que sortís i tirés l'arma, si bé aquest va començar a detonar la pistola cap a l'aire.

Tot i que en un primer moment l'arma no va funcionar, l'home ha insistit i va aconseguir detonar l'arma i llançar un tir a l'aire. A l'adonar-se que l'arma funcionava es va disparar al cap.

Un dels agents es va llançar a l'aigua per rescatar-lo i depositar-lo en unes roques. De manera immediata, va arribar una llanxa de Salvament Marítim que va conduir a l'home cap a terra, des d'on ha estat traslladat en ambulància a l'Hospital de Son Dureta, on finalment va morir.

L'home havia estat detingut el mes d'abril passat, acusat de defraudar 200 milions d'euros, i posat en llibertat fa una setmana. Sobre el sospitós pesava una ordre europea de detenció, per la qual cosa la Policia Nacional pretenia procedir a la seva detenció.