L'Advocacia interposarà un recurs contra la concessió d'un pantalà i dues zones de fondeig a Tagomago

Publicado 29/11/2019 13:27:58CET

   Autorització atorgada pel Ministeri per a la Transició Ecològica

   Tagomago forma part de la Xarxa Natura 2000, com LIC i ZEPA autonòmic

   PALMA DE MALLORCA, 29 nov. (EUROPA PRESS) -

   L'Advocacia de la Comunitat Autònoma interposarà davant la Sala contenciosa administrativa de l'Audiència Nacional, un recurs contra la decisió del Ministeri per a la Transició Ecològica d'autoritzar la concessió i l'ús d'un pantalà i dues àrees de fondeig a l'illot de Tagomago, a Santa Eulària des Riu (Eivissa).

   Segons ha recordat la portaveu del Govern, Pilar Costa, en roda de premsa, l'illot de Tagomago forma part de la Xarxa Natura 2000, com LIC i ZEPA autonòmic.

   A més, ha explicat que presenta continuïtat ecològica reconeguda des de l'any 2017, per la qual cosa les competències sobre biodiversitat marina corresponen a la Comunitat, segons la Llei 42/2007, de 13 de desembre, del patrimoni natural i de la biodiversitat.

   Des del Govern, han destacat que s'ha de tenir en compte, també, que el pantalà ha rebut un informe desfavorable del Subcomité de la Xarxa Natura 2000.

   D'altra banda, el Pla de Gestió Natura 2000 no preveu cap àrea de fondeig a causa de la presència d'una important colònia de pardela balear ('Puffinus mauretanicus') en els penya-segats que donen al moll, una espècie declarada en perill d'extinció pel Reial decret 139/2011, de 4 de febrer.

   Davant això, la Comunitat balear, com a òrgan competent, ha considerat que, per "garantir la conservació" d'aquesta espècie d'interès comunitari, no poden haver-hi àrees de fondeig a la zona "on ara pretenen situar-se".

   El Consell de Govern d'aquest divendres s'ha donat per informat del Decret 30/2019, de 19 de novembre pel qual s'autoritza a la Direcció de l'Advocacia de la Comunitat Autònoma a interposar aquest recurs contra la concessió d'elements a Tagomago.

   En concret, el recurs pretén anul·lar la Resolució de 19 de juny de 2019 de la directora general de Sostenibilitat de la Costa i del Mar del Ministeri per a la Transició Ecològica per la qual s'aprova el plec de bases per a l'adjudicació, mitjançant concurs de procediment obert, de la concessió administrativa per a l'ocupació de béns de domini públic marítim-terrestre per a l'ús del pantalà i dues àrees de fondeig a l'illot eivissenc.

Contador