L'ERO de Spanair pot afectar a 156 treballadors andalusos, especialment de la base de Màlaga, que desapareixerà

Actualizado 18/9/2008 21:30:51 CET

SEVILLA, 18 Setembre (EUROPA PRESS) -

L'expedient de regulació d'ocupació (ERO) d'Spanair pot afectar a 156 treballadors andalusos, especialment els 111 que operen des de la base de Màlaga, que desapareixeria segons els plans inicials de l'empresa, segons van indicar a Europa Press fonts de la Federació de Transports, Comunicació i Mar d'UGT-A.

Aquestes fonts van precisar que de les 156 treballadors andalusos que té Spanair, 111 corresponen a la base de Màlaga, que es tancaria, i a la qual pertanyen 27 pilots, 25 tripulants de cabina, 12 mecànics i la resta personal de terra.

Pel que fa a la resta de treballadors, a Granada treballen vuit persones, llocs de les quals se'n van a mantenir, a Sevilla 14 treballadors, a Almeria vuit, i a Jerez de la Frontera (Cadis) altres 17 treballadors, on, segons les fonts, "s'està estudiant cancel·lar un vol Bilbao-Jerez". Pels altres, la resta de vols que connecten Andalusia amb diversos punts es mantindran.

Les fonts van indicar que també poden veure's afectats els treballadors de New Co, companyia encarregada de col·laborar amb Spanair en el serveis de terra de Màlaga.

El pla de viabilitat de Spanair preveu un ERO, que preveu l'acomiadament de prop de 1.200 treballadors i que actualment segueix en negociacions.

SITUACIÓ ANDALUSA DE FUTURA

D'altra banda aquestes fonts van indicar que la situació de la companyia aèria Futura "incidirà laboralment molt poc a la Comunitat", on té poc personal a Màlaga, en concret entre quatre i sis tècnics de manteniment.

Tot i això, sí van apuntar que la reducció de vols en Futura --no són línies regulars, sinó vols 'xàrter'-- provocarà un menor activitat que "sí es notarà en les operadores de serveis de terra que col·laboren amb aquesta companyia en els aeroports andalusos, com Grundforte a l'aeroport de Sevilla-San Pablo --que també opera amb Air Europa o Vueling-- o Flycare i Swissport, que operen a Màlaga i Jerez de la Frontera, o Swissport, que opera a Almeria.