Les Illes Balears seran defensades en l'accés als Fons Europeus pels eurodiputats de l'Euroregió

Actualizado 23/5/2008 21:58:37 CET

PALMA DE MALLORCA, 23 de maig (EUROPA PRESS)

Els eurodiputats de l'Euroregió defensaran a les Illes Balears en l'accés als Fons Europeus. Va ser l'eurodiputat Ignasi Guardans qui va reiterar el seu suport a les Illes i la resta de membres, a més de recolzar la iniciativa, van mostrar la seva voluntat de fer "pressió política".

En un comunicat, el Govern va informar de què el president de l'executiu, Francesc Antich, va inaugurar avui la primera trobada d'eurodiputats, reunió que es deriva de la invitació que el president els va fer durant el Congrés de Toulusse el passat 3 de desembre, quan Balears va assumir la presidència de l'Euroregió Pirineus Mediterrània.

D'altra banda, Guardans va demostrar el seu suport a les directrius de la presidència Balear que pretén impulsar dins l'Euroregió com un pol d'innovació al sud-oest del Mediterrània "amb un clar accent en el tema social i cultural".

Alhora, l'eurodiputat francès Kader es va referir a l'immillorable situació de Balears com una plataforma per avançar en la política mediterrània de col·laboració amb el nord d'Àfrica. En aquest sentit, el Govern té previst a Palma una trobada de Cambres de Comerç de l'Euroregió juntament amb les de Magreb.

El president Antich i els eurodiputats van mantenir una menjada de treball, durant la que van parlar de la constitució de l'Agrupació Europea de Cooperació Territorial, així com del servei de les administracions a la societat civil.