L'IMAS destina prop de 2,5 milions d'euros per a l'atenció de persones amb discapacitat física

Publicado 12/4/2019 15:05:13CET

   PALMA DE MALLORCA, 12 Abr. (EUROPA PRESS) -

   L'Institut Mallorquí d'Assumptes Socials (IMAS) ha convocat la concertació de tres serveis per a persones amb discapacitat, dotats amb un pressupost màxim de 2.492.865,12 euros.

   Segons ha informat el Consell de Mallorca en un comunicat, en concret es tracta dels serveis d'atenció integral i promoció de l'autonomia; el de promoció, manteniment i recuperació de l'autonomia funcional i el d'habilitació i teràpia ocupacional per a persones amb discapacitat física.

   En el primer cas es tracta de 115 noves places d'un servei dirigit a persones amb discapacitat auditiva, persones amb discapacitat física sobrevinguda i persones amb discapacitat associada a un diagnòstic de salut mental.

   En concret el servei el formen un conjunt d'actuacions dirigides a valorar, orientar, i donar els suports necessaris per promoure l'autonomia personal i social i aconseguir la màxima inclusió en els diferents àmbits (social, educatiu, d'ocupació, salut i habitatge), recolzant la inclusió efectiva mitjançant la coordinació amb els recursos de la comunitat.

   Segons el tipus de discapacitat i situació, el servei pot donar suport en diverses àrees i àmbits de la vida de la persona.

   El servei de promoció, manteniment i recuperació de l'autonomia funcional està dirigit persones, a partir de 16 anys, amb discapacitat física sobrevinguda que tenen possibilitats de millorar la seva autonomia i habilitació durant els tres primers anys des de l'alta hospitalària.

   És un recurs que compta amb 115 places i proporciona una atenció multidisciplinària mitjançant sessions especialitzades per pal·liar i millorar els dèficits cognitius, motors i emocionals de la persona amb discapacitat sobrevinguda.

   El servei es presta quan la persona surt de l'hospitalització i passa a requerir un recurs social de promoció de l'autonomia i habilitació funcional fins que la seva situació s'estabilitza.

   Quant al servei d'habilitació i teràpia ocupacional, consta de 30 places i té com a principal funció prestar suports formatius i terapèutics amb l'objectiu d'aconseguir la màxima autonomia i inclusió sociolaboral.

   És un servei que està especialment dirigit persones en situació estable, quant a la seva discapacitat, i que no tenien possibilitats de millorar la inserció laboral, les quals es poden beneficiar d'una funció terapèutica i de manteniment d'habilitats.

   Està dirigit persones a partir de 16 anys, amb discapacitat física sobrevinguda a partir del 33% en situació o risc d'exclusió, que necessiten suports especialitzats per a la seva requalificació i/o inserció sociolaboral.

   La informació dirigida a les entitats del tercer sector que vulguin optar als concerts i referida a les característiques tècniques, condicions de cadascun dels serveis i presentació de sol·licituds, està disponible a la seu electrònica del Consell.

Contador