Actualizado 08/09/2008 19:28 CET

El magistrat del TSJB Antonio Montserrat és un dels noms proposats com a vocal del CGPJ

MADRID, 8 Sep. (EUROPA PRESS) -

El magistrat de la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de les Illes balears (TSJB), Antonio Montserrat Quintana, és un dels candidats proposats per les associacions de juristes que abonarà el PP per emprendre la reforma del Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

Es dóna la circumstància que Montserrat va ser jutge instructor de l'anomenat 'Cas Cavallista', un procés en la qual es va imputar formalment a 12 dirigents del Partit Popular i dos funcionaris en un presumpte delicte de falsedat de document públic.

Monserrat és un dels vocals proposats per les associacions juristes i que compten amb el beneplàcit del PP per a la seva designació a la direcció de l'òrgan de poder judicial.

En una roda de premsa celebrada avui al Congrés dels Diputats, els portaveus parlamentaris del PSOE i el PP, José Antonio Alonso i Soraya Sáenz de Santamaría respectivament, van explicar l'elecció dels noms proposats o abonats per ambdós partits.

Durant el dia d'avui, es va donar a conèixer la llista dels 20 juristes o vocals proposats pel PSOE, PP, CiU i PNB, les formacions polítiques que han presentat les seves diferents propostes de magistrats.

El Congrés dels Diputats votarà deu candidats en el ple del pròxim dia 16 i el Senat elegirà els altres deu el dia 17. Passada una setmana, concretament el 23 de setembre, els nous vocals prendran possessió dels seus càrrecs.