March recorda a la FAPA que augmenten en 2.000 les famílies beneficiàries de les 'ajudes menjador' en el curs 2019/2020

Publicado 2/12/2019 16:48:48CET

La Federació de Pares i Mares d'Alumnes de Balears van denunciar fa unes setmanes que aquestes ajudes eren "insuficients"

PALMA DE MALLORCA, 2 Dic. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Educació, Universitat i Investigació, Martí March, ha recordat aquest dilluns a la Federació de Pares i Mares d'Alumnes de Balears (FAPA) que la Conselleria ha augmentat en 2.000 les famílies beneficiàries de les 'ajudes menjador' per al curs 2019/2020.

Segons ha assenyalat March en la roda de premsa per valorar les xifres de despesa de R+D a Balears publicades per l'INE el passat 28 de novembre, actualment hi ha a Balears 6.200 famílies beneficiàries d'aquestes ajudes.

En aquest sentit, ha destacat que les ajudes ascendeixen per a aquest curs 2019/2020 a 3,5 milions d'euros i el tall per obtenir-les o no és de "entorn dels 29.000 euros de la renda per unitat familiar --quatre persones--".

No obstant això, ha matisat March, "això no vol dir que hi hagi persones que tinguin necessitats i quedin fora".

Per aquest motiu, el conseller ha assenyalat que hi ha una línia de 10.000 euros per a "necessitats sobrevingudes".

March ha respost així al fet que la FAPA fa unes setmanes denunciés que les 'ajudes menjador' eren "insuficients" i demanés que arribin als 4,6 milions per a l'any 2020. FAPA va lamentar també que més de 3.000 famílies han quedat excloses per una puntuació insuficient".

PER PRIMERA VEGADA AJUDES A 'ESCOLETES' 0-3 ANYS

D'altra banda, el conseller March ha destacat que en l'actualitat i, per primera vegada, s'han pogut sol·licitar 'ajudes menjador' per escoletes 0-3.

A més, ha indicat, s'ha pogut seguir optant a les quals s'ofereixen per a col·legis concertats i públics.

PREU DE MENJADORS ESCOLARS

Finalment, preguntat per la possibilitat de reduir el cost del menjador, March ha recordat que aquest "té en compte el cost del menjar i dels monitors" i "el cost de la vida a Balears és el que és i forma part de la nostra realitat".

A més, ha conclòs, "s'estableix per licitació i les empreses que es presenten a la mateixa tenen dret a disposar d'un preu que cobreixi no només el servei sinó al fet que també els aporti certs guanys".

Contador