Mesquida: "Ciutadans vol augmentar el parc d'habitatge públic dirigit al lloguer social"

CIUDADANOS BALEARES
Publicado 4/4/2019 10:19:07CET

PALMA DE MALLORCA, 4 Abr. (EUROPA PRESS) -

El cap de llista al Congrés dels Diputats per Ciutadans, Joan Mesquida, ha destacat durant un acte de precampanya amb afiliats i simpatitzants que la seva formació "vol augmentar el parc d'habitatge públic dirigit al lloguer social i donar incentius als propietaris per a treure pisos al mercat".

Durant l'acte, Mesquida ha destacat s'ha d'afavorir l'accés a l'habitatge, que és "un dels majors problemes als quals ens enfrontem en tota Espanya i que està afectant especialment en ciutats com Palma".

"Els governs del canvi han governat en ciutats grans com Madrid, Barcelona i Palma i han estat incapaços d'atallar el problema de l'habitatge", ha censurat Mesquida.

El cap de llista al Congrés per Cs Balears ha ressaltat que "Ciutadans vol augmentar el parc d'habitatge públic, que avui dia és clarament insuficient, dirigida al lloguer social".

"A Balears, el Ibavi compta amb 1.800 habitatges des de la passada legislatura; no s'ha creat un sol pis amb Armengol i la meitat dels inquilins té algun rebut sense pagar", ha indicat.

"En política d'habitatge privat, el que fan els partits d'esquerra és parlar de fixar un preu màxim a l'habitatge, alguna cosa que els economistes consideren una barbaritat, perquè baixaria la qualitat i quantitat dels habitatges en el mercat", ha asseverat.

En contraposició, ha dit que "Cs prefereix donar incentius a l'IBI i en les reformes als arrendadors perquè posin els seus pisos en el mercat de lloguer social".

Contador