El Ministeri demana l'arxiu deLS tràmits d'avaluació ambiental del MedSalt-2, segons Mar Blava

Publicado 27/11/2019 12:44:54CET

EIVISSA, 27 Nov. (EUROPA PRESS) -

El Ministeri de Transició Ecològica ha demanat l'arxiu dels tràmits d'avaluació ambiental del projecte d'investigació d'hidrocarburs MedSalt-2, segons ha informat aquest dimecres l'entitat Mar Blava, que ha celebrat aquesta sol·licitud.

En un comunicat, Mar Blava ha destacat l'"èxit" de l'acció ciutadana que durant anys ha estat pendent, fiscalitzant i al·legant en contra del projecte.

A més, l'entitat ha sol·licitat al Ministeri de Ciència que també emprengui els tràmits per donar per caducat l'expedient per inactivitat de la promotora i, així, clausurar-ho definitivament.

Segons ha explicat Mar Blava, el Ministeri de Transició Ecològica ha emès un informe en el qual trasllada al Ministeri de Ciència, Universitat i Investigació la "impossibilitat" de dur a terme l'Avaluació d'Impacte Ambiental del projecte.

Segons l'Aliança, els tràmits d'informació pública i consultes ambientals realitzades no compleixen amb els requeriments de la Llei d'Avaluació Ambiental, de manera que, si el promotor estigués interessat a seguir amb el projecte, es veurà obligat a tornar a realitzar tots els tràmits ambientals. Així mateix, han recordat que en 2018 va finalitzar una primera consulta pública que va acabar amb més de 43.000 al·legacions ciutadanes en contra.

Mar Blava també ha sol·licitat al Ministeri de Ciència que "trenqui el bloqueig" en el qual el promotor està mantenint el procediment complet i adverteixi l'Institut italià que, si no manifesta i justifica el seu interès per seguir el procediment, aquest es donarà per tancat.

"Mar Blava celebra l'èxit de l'acció ciutadana que durant anys ha estat pendent, fiscalitzant i al·legant en contra del projecte i l'eficàcia del control social per defensar l'interès comú", ha declarat la presidenta de l'entitat, Verónica Núñez.

El MedSalt-2 és el projecte d'exploració del subsòl marí a la recerca de zones aptes per a l'extracció d'hidrocarburs promogut per l'Institut Nazionale di Oceanografia i di Geofisica Sperimentale di Trieste, a l'àrea marina compresa entre les illes d'Eivissa i Mallorca i al sud-est d'Eivissa i Formentera.

Contador