El Ministeri de Justícia xifra en 51,7 milions la dotació anual del cost efectiu del traspàs de les competències

Actualizado 7/7/2008 20:44:15 CET
Actualizado 7/7/2008 20:44:15 CET

El Ministeri de Justícia xifra en 51,7 milions la dotació anual del cost efectiu del traspàs de les competències

Destina 6 milions per infraestructures que permetran una inversió de 66 milions en cinc anys i no es tanca a incloure finançament addicional

MADRID, 7 Jul. (EUROPA PRESS) -

El Ministeri de Justícia ha traslladat al Govern balear un document complet per portar a terme el traspàs de les competències a la comunitat en la qual xifra la dotació anual del cost efectiu de la cessió en 51.170.000 euros. Tot i això, la proposta serà portada a les diferents comissions tècniques sectorials que l'avaluaran i la Conselleria estudiarà el finançament del cost.

Així ho van detallar avui en roda de premsa el secretari d'Estat de Justícia, Julio Pérez, i el conseller de presidència, Albert Moragues, després de mantenir una reunió per negociar el traspàs de competències de Justícia a la comunitat. El mateix Moragues va detallar que el document té caràcter de proposta i que correspon ara iniciar l'anàlisi tècnica.

El secretari d'Estat va detallar que les dues administracions mantenen el la voluntat que a partir de l'1 de gener de 2009 s'hagin traspassat les competències. També va especificar que espera que els grups de treball tècnic puguin reunir-se aquest mateix mes per abordar la proposta.

Pérez va precisar que el Ministeri xifra en aquesta quantitat el finançament del traspàs en la qual es preveuen les actualitzacions que procedissin amb el pas dels anys, si bé va puntualitzar que el Govern està disposat a aportar "finançament addicional" al cost efectiu "si les dades objectives fessin raonable" aquest requeriment.

EIVISSA, MAÓ I CIUTADELLA, A PART

El Ministeri també ha introduït dins les quantitats, el cost efectiu de dedicar un capítol específic d'inversions amb la qual la comunitat amb una partida de 6 milions projectats a 25 anys dins els pressupostos. Això, unit a altres quantitats i processos ja iniciats, permetrà a la comunitat destinar 66 milions d'euros per la construcció d'infraestructures físiques.

Fora d'aquest apartat quedaran els nous edificis judicials d'Eivissa, Maó i Ciutadella, que seran sufragats pel Ministeri amb una inversió aproximada de 23 milions d'euros en conjunt --sent l'edifici dels jutjats d'Eivissa el que costarà a prop de 15 milions d'euros--.

"Són suficients 66 milions, més les obres que iniciarem, per pagar les infraestructures? Aparentment és una quantitat voluminosa que permet millorar sensiblement la qualitat de les instal·lacions judicials. Són insuficients? Haurà de rahonar-ho i ho estudiaríem", va assegurar Pérez.

EIVISSA PRESENTA UN ALTRE COP DIFICULTATS

El secretari d'Estat també va assegurar que la ubicació de l'edifici d'Eivissa ha estat tractada i en què s'ha constatat que el recinte d'Eivissa Centre presenta dificultats tècniques al no tenir suficient terreny per albergar la previsions de mitjans que es vol donar a aquesta infraestructura.

Davant aquesta circumstància, el Govern ha tornat a proposar un nou solar complementari que seria cedit a l'Ajuntament d'Eivissa --l'antic col·legi de Sa Graduada-- per ampliar les dimensions de la proposta inicial i que tindrà un altre cop ser analitzada en la pròxima reunió.

Pérez també va assegurar que el Ministeri no s'oposa a què existeixi un partit judicial a Formentera que permeti ubicar un edificis de jutjats, tot i que va detallar per a això que s'haurà d'articular un canvi de la Llei de Demarcació i Planta procedent del Congrés.

Sobre la modernització de l'Oficina Judicial, el representant del Ministeri va assegurar que les dues administracions "han posat en primer pla" aquesta qüestió en precisar que el traspàs "no serviria de res" sense l'execució de plans de modernització.

Per la seva banda, el conseller de presidència va detallar que correspondrà ara avaluar la proposta --sobretot el determinar si el capítol d'inversions en infraestructures serà suficient-- i va assenyalar que en cada reunió mantinguda el Ministeri ha retocada "a l'alça" les seves previsions de finançament d'alguns dels capítols.

"Caldrà veure si l'apartat d'inversions arriba per atendre les demandes. Ells --referint-se al Ministeri-- diuen que sí, nosaltres ja veurem", va afegir Moragues qui tot i això va subratllar que el procés de traspàs "avança" i el Govern "té bona voluntat" i alhora és "conscient de les necessitats" així com del seu "panorama inversor".

 • Domingo, 26 de
 

Lo más leído

 1. 1

  Malú reaparece para publicar su foto más tierna

 2. 2

  El Tribunal Supremo confirma la denegación del indulto a un guardia civil condenado por homicidio en legítima defensa

 3. 3

  Fallece Kobe Bryant en un accidente de helicóptero

 4. 4

  Adara Molinero aterriza en Barcelona sin querer hablar de Hugo ni de Gianmarco

 5. 5

  Robert Kirkman revela el origen del virus zombie en The Walking Dead

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista