Nomenen a Ferran Rosa com a director gerent de l'Institut Balear de l'Energia

Publicado 28/11/2019 17:36:11CET
El nou director gerent de l'Institut Balear de l'Energia, Ferran Rosa.
El nou director gerent de l'Institut Balear de l'Energia, Ferran Rosa. - CAIB

   PALMA DE MALLORCA, 28 nov. (EUROPA PRESS) -

   El Consell d'Administració de l'Institut Balear de l'Energia (IBE) ha nomenat per unanimitat a Ferran Rosa com a nou gerent de l'ens públic, després que el passat mes d'octubre s'aprovés la seva creació.

   Segons ha informat la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, Rosa arriba a l'IBE després d'haver estat al capdavant de la Direcció General d'Energia i Canvi Climàtic entre novembre de 2018 i setembre d'aquest any.

   Durant aquest període, el Paralment va aprovar la Llei 10/2019, de 22 de febrer, de canvi climàtic i transició energètica.

   Ara, des de l'IBE, el nou director gerent s'encaragará d'implementar la norma i fer possible que les energies renovables arribin "allà on no arriba el mercat", segons el Govern.

   Ho hara, per exemple, amb la promoció d'instal·lacions amb participació ciutadana o en les teulades i cobertes dels edificis.

   En la seva etapa anterior, el nou director de l'IBE ha treballat en l'àmbit de la Unió Europea. Ha exercit com a responsable de l'àrea de residus i economia ciurcular en Zero Waste Europe, on ha desenvolupat treballs de disseny i promoció d'alternatives polítiques en relació amb les directives sobre residus i energies renovables.

   Ferran Rosa va néixer a Palma l'any 1989 i és llicenciat en Ciències Políicas i de l'Administració per la Universitat Pompeu Fabra. A més, té un màster en Estudis Europeus per la Universitat Lliure de Brussel·les.

Contador