Actualizado 08/09/2008 19:32 CET

El nou recinte firal 'Molí de Calvià' tindrà una capacitat per a 12.000 persones

PALMA DE MALLORCA, 8 Sep. (EUROPA PRESS) -

La consellera de Comerç, Indústria i Energia, Francesca Vives, i l'alcalde de Calvià, Carlos Delgado, van inaugurar avui la primera fase de les obres del nou recinte firal 'Molí de Calvià', ubicat en la urbanització Galatzó i que tindrà una capacitat per a 12.000 persones.

Aquest nou recinte firal pretén convertir-se en un referent d'aquest tipus d'espais a Balears, amb disposició d'acollir fires i qualsevol altre tipus d'esdeveniments que permetin promocionar la cultura pròpia, així com desenvolupar actes que ajudin a la desestacionalització turística i ampliïn l'oferta complementària, tant per a residents com per als turistes.

L'execució d'aquesta primera fase de les obres ha suposat una inversió de 560.000 euros, quantitat que ha estat finançada en un 50% per la Unió Europea, mitjançant el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), un 25% per la Conselleria de Comerç, Indústria i Energia, i 25% restant per l'Ajuntament de Calvià.

En aquesta primera etapa s'ha treballat per aconseguir que l'espai disposi de les infraestructures bàsiques per poder acollir amb garanties de comoditat i seguretat els esdeveniments que s'organitzin. Per aquest motiu s'ha realitzat el tancament del perímetre del recinte, que disposa de més de 31.000 metres quadrats, s'ha creat una esplanada asfaltada de 6.000 metres quadrats, s'han construït canalitzacions elèctriques i d'aigua i escenari de 25x30 metres.

A més, s'han respectat diversos equipaments ja existents, com és la pista de 'skate' o l'edifici del club de petanca.

Alhora, després d'aquesta primera fase, el projecte preveu una segona fase de les obres, que començarà una vegada que es disposi dels fons necessaris, que consistirà en la creació d'un edifici de grades amb capacitat per a 2.000 persones; un edifici d'oficines de producció, camerinos i zones de recuperació, a més de l 'asfalt de l'aparcament del recinte.

Finalment, cal destacar que les quatre línies bàsiques que han guiat l'execució d'aquest projecte han estat la creació d'un recinte polivalent; un recinte segur que compleixi les diferents normatives exigides per fer qualsevol activitat a l'aire lliure; un recinte funcional i integrat en el seu entorn.