Publicado 28/12/2019 17:44CET

OCB presenta el 'Bon dia Mbil' que pretén "donar un impuls al prestigi i ús normal de la llengua catalana"

El president de l'Obra Cultual Balear, Josep De Luis, al centre de la imatge, en la presentació  del 'Bon dia Mbil'.
El president de l'Obra Cultual Balear, Josep De Luis, al centre de la imatge, en la presentació del 'Bon dia Mbil'. - OBRA CULTURAL BALEAR

L'acte s'ha emmarcat en la celebració de la 'Nit de la Cultura'

PALMA DE MALLORCA, 28 Dic. (EUROPA PRESS) -

L'Obra Cultural Balear (OCB) ha presentat aquest dissabte al parc de s'Escorxador el 'Bon dia Mbil', un escenari itinerant que en el primer semestre del 2020 recorrer tots els municipis de Mallorca presentant i fent actuacions vinculades a la campanya 'Comena amb un bon dia' iniciada en 2019 i que est pensada per "donar un impuls al prestigi i ús normal de la llengua catalana".

Segons ha expressat el president de l'OCB, Josep De Luis, en declaracions prvies a la celebració de l'acte, "en l'actualitat" segueix sent "necessari prestigiar l'ús de la llengua catalana".

El motiu que ha argumentat De Luis és que "s'estan fent públiques agressions lingüístiques per l'ús de la llengua i usar la llengua és, d'una banda, un acte de normalitat cultural i, per un altre, un exercici de tolerncia dins de la diversitat". "No pot ser mai un problema des dels estndards democrtics", ha insistit.

UN ACTE EMMARCAT EN LA CELEBRACIÓ DE LA 'NIT DE LA CULTURA'

Durant la celebració de l'acte, que ha comenat a les 13.00 hores al parc de s' Escorxador, els al voltant de 70 assistents --entre els quals es trobaven el president d'mnium, Marcel Mauri, el president de l'OCB, Josep De Luis, i el secretari d'Acció Cultural del País Valenci, Toni Gisbert-- han pogut gaudir de les actuacions musicals de Pep Suasi i de Marga Rotger. També d'un vermut.

L'acte de presentació del 'Bon dia Mbil' s'ha emmarcat, segons ha explicat De Luis, dins de la jornada de celebració de la 'Nit de la Cultura' que tindr lloc a les 20.00 hores en el Conservatori de Música i Dansa de Palma.

També s'han emmarcat en aquesta jornada la reunió de la Xarxa Territorial, prvia a la presentació del 'Bon dia Mbil' i la reunió de la Federació Llull, que integra mnium, OCB i Acció Cultural del País Valenci, i que tindr lloc després de l'acte celebrat aquest migdia.

Para leer más