Actualizado 30/09/2008 20:15 CET

Palma serà durant dos dies la seu de les agències de desenvolupament regional

PALMA DE MALLORCA, 30 de setembre (EUROPA PRESS)

Palma es convertirà demà i el pròxim dia 2 d'octubre en seu de les agències de desenvolupament regional de tot l'Estat en acollir la celebració d'una sèrie d'actes, sota la l'organització de l'Associació Espanyola d'Agències de Desenvolupament Regional (ADR) i de l'Institut d'Innovació Empresarial de Balears.

En un comunicat, l'Institut d'Innovació Empresarial de Balears va destacar que mentre demà es realitzarà una reunió tècnica amb experts i un grup de treball, l'endemà, es presentarà públicament el catàleg de serveis que les agències de desenvolupament posen a disposició de l'empresariat, i se celebrarà la Junta Directiva Nacional de l'Associació Espanyola d'Agències de Desenvolupament Regional.

Així, la reunió dels experts serà destinada a l'anàlisi de l'estratègia que han d'adoptar les agències de desenvolupament regional i aconseguir, així, estímuls per les empreses en el marc de les noves realitats econòmiques actuals. D'altra banda, el grup de treball estudiarà el fenomen dels clúster com nova fórmula de creació de riquesa productiva.

Entre els serveis que ofereixen aquestes agències destaquen les activitats de promoció de negocis, els sistemes d'informació sectorial, les ajudes i l'assessorament a les empreses.

L'Associació Espanyola d'Agències de Desenvolupament Regional agrupa 18 entitats públiques que compten amb un pressupost anual que supera els 1.800 milions d'euros.