Actualizado 01/07/2008 19:46 CET

El personal d'Ambulàncies exigeix al Govern una resposta per a la millora del seu plec de condicions

EIVISSA, 01 de Juliol (EUROPA PRESS)

El personal d'Ambulàncies de les Balears va reclamar avui el seu dret a participar en el seu futur amb la inclusió en els nous Plecs de Condicions del servei d'algunes de les propostes redactades pels seus representants sindicals, que, en el cas de no ser estudiades podria redundar en mobilitzacions del sector.

Així ho va anunciar aquest matí el responsable de CCOO en aquest àmbit, Javier Carrión, qui va sol·licitar la convocatòria d'una reunió urgent amb la Direcció General de l'Ib-Salut, amb la finalitat de donar a conèixer a les administracions les millores que precisen abans que l'esmentat plec surti a la llum, al setembre .

Les causes es deuen que una vegada publicat aquest document no acceptarà reformes, causa per la qual Carrión va considerar imprescindible "agregar alguns punts necessaris per a la salut dels propis pacients".

Actualment des del sindicat consideren que l'administració ignora als treballadors i té la intenció d'accelerar el procés.

Carrión va apuntar que la pròpia Organització Mundial de la Salut "posa en evidència les maneres d'actuació de la Conselleria de Salut del Govern Balear". Alhora la defensora del pacient, María José Rodríguez, dóna suport a les seves propostes i "refuta aquest tracte vexatori de l'administració a aquest col·lectiu".

Entre les propostes que eleven des de CCOO s'inclouen millores en els equipaments de les unitats assistencials, senyalització òptima i acústica de prioritat de passada, visible a 360 graus, vehicles [cuyo] pes no excedeixi els 3.500 quilos, separació entre la cèl·lula sanitària i la cabina de conducció, o el reciclatge i formació dels professionals.

Carrión va recordar que des dels sindicats denuncien des de fa sis anys un servei dolent, treball dolent, coordinació dolenta i accidents laborals "que precisen ser resolts en aquest nou plec".

En el cas de les Pitiüses les condicions de treball són "fins i tot pitjors que a la resta d'illes", segons va lamentar el sindicalista.