Actualizado 30/05/2008 13:17 CET

La Policia Nacional desarticula la major xarxa de distribució d'heroïna a l'illa d'Eivissa

Es proveïen de la droga a Madrid i la traslladaven a l'illa adherida al cos d'un integrant del grup que feia de "mula"

MADRID, 30 Maig. (EUROPA PRESS) -

Agents de la Policia Nacional han desarticulat la major xarxa de distribució d'heroïna a l'illa d'Eivissa i han intervingut quatre quilos i mitjà de droga de gran puresa. En l'operació ha estat desarticulada una organització criminal, composta per ciutadans alemanys i espanyols, i ha culminat amb quatre detinguts, que es proveïen de la droga a Madrid, la introduïen a l'illa adherida al cos d'una dels integrants del grup que feia de 'mula' i després la distribuïen a través de petits traficants.

La investigació ha estat realitzada pel Grup Especial contra el Crim Organitzat (GRECO) d'Eivissa, i la Brigada Central d'Estupefaents, tots dos de la Comissaria General de policia Judicial, juntament amb agents de la Comissaria Local d'Eivissa.

L'operació va començar el mes de febrer passat, després que els agents del GRECO detectessin a diversos ciutadans alemanys, assentats a l'illa, que mantenien freqüents contactes amb distribuïdors d'heroïna.

Els agents van comprovar que els investigats, a més, es desplaçaven periòdicament a Madrid. Realitzaven els viatges una vegada al mes i, pel que sembla, els aprofitaven per proveir-se d'una notòria quantitat d'estupefaent. Una vegada traslladada a l'illa d'Eivissa, era distribuïda a través de petits traficants.

Els investigadors van detectar que dos dels detinguts s'havien desplaçat als últims dies a la capital, on van contactar amb la persona que els anava a facilitar l'heroïna. Després de recollir l'estupefaent, un d'ells s'encarregaria de fer de 'mula', amagant la droga adherida al seu cos per evitar la seva detecció en els controls de l'aeroport. A la seva arribada a l'illa tots dos van ser detinguts pels agents, que van localitzar 500 grams d'estupefaent.

Les gestions realitzades sobre la persona que els havia subministrat la droga van permetre localitzar el seu domicili. En el registre practicat en el mateix es van intervenir diverses peces d'una pistola del calibre 9mm parabellum que, una vegada acoblades, estava aparentment completa i apta per ser utilitzada, a més de sis armes blanques, dues d'elles tipus 'papallona'.

També es van intervenir diversos paquets de diferent mida i pes, així com embolcalls i paperines soltes, tot això amb un pes aproximat de quatre quilos, i 640 euros en efectiu.