Actualizado 02/09/2009 20:23

El projecte 'Praxis' ocupa l'espai Ramon Llull amb les propostes plàstiques de 17 joves creadors de les Balears

PALMA DE MALLORCA, 2 Sep. (EUROPA PRESS) -

Pintures, instal·lacions, escultures i fotografies són algunes de les tècniques que han usat els joves artistes de les Balears que ocupen amb els seus projectes, fins a un total de 17 propostes, l'espai Ramon Llull de Palma en la primera exposició col·lectiva que neix del projecti 'Praxis'.

Així, la iniciativa que impulsa la Conselleria d'Educació i Cultura, dins del programa d'Arts Plàstiques de la Direcció General de Cultura, té l'objectiu de crear una plataforma per a la difusió i la promoció dels joves valors de les Illes, així com incentivar la creació dels artistes que comencen una nova etapa després de finalitzar el seu període de formació i estudis de Belles Arts.

Després de treballar durant tot l'estiu en les seves propostes, els 16 joves creadors que participen m'aquesta primera convocatòria de l'experiència han muntat les seves peces a l'espai Ramon Llull, donant forma a una exposició col·lectiva que s'inaugura demà i que romandrà oberta fins a finals de setembre. A més, la Conselleria d'Educació i Cultura prepara l'edició d'un catàleg de la mostra, que es presentarà al públic el pròxim dia 17 de setembre, coincidint amb una nova edició de la 'Nit de l'Art'.

Amb l'impuls d'aquesta acció, la Conselleria pretén reforçar les actuacions que promou per recolzar als creadors plàstics de la comunitat autònoma, a través del programa d'exposicions que organitza periòdicament i de les noves propostes que promou per afavorir la promoció i la projecció exterior dels artistes de les illes.

Així ho ha destacat el director general de Cultura, Pere Joan Martorell, qui va presentar avui les propostes que s'inclouen en aquesta mostra. En concret, Joan Cabrer, Antònia Bergas, Xisco Duarte, Marta Serra, Joan Aguiló, Bel Fullana i Xisca Bergas presenten en el marc d'aquesta exposició obra pictòrica, abstracta i figurativa, a partir de diferents formats i tècniques.

El camp de l'escultura està representat en les peces de Yolanda Montoya i de Pau Garriga. Alhora, la instal·lació té presència a la mostra a través de les cinc propostes que signen Lara Fluxà, Tomàs Pizà, Bartomeu Sastre, Maria Soler i Catalina Ramis.

Finalment, l'exposició també inclou una selecció de l'obra fotogràfica de Araceli Balaguer, que presenta tres fotografies en suport d'alumini; de Francisca Veny, que combina la fotografia sobre alumini amb un llibre d'artista; i d'Alexandra Castillo, que incorpora a l'exposició una vídeo instal·lació.

Martorell ha remarcat que el projecte 'Praxis' té la particularitat d'haver estat concebut de manera específica per contribuir a la promoció i a la difusió dels joves valors que comencen ara després d'haver completat aquest any els seus estudis de Belles Arts en alguna universitat pública de l'Estat, sobretot Barcelona, Alacant, Sevilla, Granada i Madrid.

Cal destacar que en la mateixa línia de promoció dels joves artistes, la Conselleria d'Educació i Cultura impulsa també el projecte 'CreArte', dirigit als alumnes d'últim curs de batxillerat Artístic dels instituts de les Illes, amb l'objectiu de donar a conèixer la qualitat i el nivell de les propostes dels alumnes de les Illes matriculats en la branca de Belles Arts, al mateix temps que incentivar i animar als estudiants a seguir investigant i experimentant al camp de la creació.