Actualizado 30/09/2008 20:24 CET

El sector aeri tancarà l'any amb unes pèrdues de 3.700 milions, segons la IATA

MADRID, 30 Setembre (EUROPA PRESS) -

El sector aeri tancarà l'any amb unes pèrdues per valor de 5.200 milions de dòlars (3.700 milions d'euros), segons estimacions fetes avui públiques per l'Associació Internacional del Transport Aeri (IATA).

El president de la IATA, Giovanni Bisignani, va considerar que el preu del petroli es manté un 30% més car que fa any i tenint en compte que el trànsit segueix desaccelerant-se, "la indústria es dirigeix a unes pèrdues de 5.200 milions de dòlars per finals d'any".

Bisignani va agregar que l'alentiment va ser "tan sobtat" que les companyies aèries no van poder ajustar prou ràpid la capacitat.

Per regions, a Europa la demanda de passatgers internacionals es va incrementar l'agost en un 1,6%, mentre que al nord i Sud d'Amèrica va augmentar un 5,2% i un 11,9%, respectivament. A Pròxim Orient l'increment es va situar en el 4,3%, mentre que a Àfrica i l'Àsia-Pacifico es van comptabilitzar sengles descensos del 5% i del 3,1%.

"La crisi de la indústria és cada vegada més profunda i cap regió és immune", va recalcar Bisignani. Sobre aquesta qüestió, el president de la IATA va exigir la posada en marxa de "mesures urgents" per reduir els costos i millorar l'eficiència.