19 de febrer de 2020
 

Son Sant Joan lidera l'arribada de passatgers de baix cost amb més de 4,9 milions en els deu primers mesos de l'any

Actualizado 24/11/2008 19:11:30 CET

MADRID, 23 de novembre (EUROPA PRESS)

L'aeroport de Palma és el primer aeroport en volum de passatgers procedents de companyies de baix cost, en rebre des de gener a octubre més de 4,9 milions de passatgers traslladats per aquestes aerolínies, amb un creixement de l'11,4% respecte el mateix període de l'any passat.

Així ho exposen les dades difoses avui pel Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç que, a més, revelen que Son Sant Joan també va liderar l'activitat de les baix cost l'octubre, en rebre un total de 482.263 passatgers, la qual cosa equival a un creixement del 3,5% respecte el mateix mes del 2007 i va concentrar el 18,7% del total d'arribades registrades en el conjunt del país durant el mes passat.

Pel que fa al balanç en el conjunt de comunitats autònomes, Balears és la segona autonomia amb major arribada de passatgers mitjançant companyies de baix cost en concentrar més de 5,6 milions de persones traslladades des de gener fins a octubre del 2008, fet que suposa una pujada de l'11,9% respecte l'any passat. Només Catalunya supera a les illes amb més de 5,7 milions de passatgers.

També va ser la segona comunitat de destí per a les baix cost en octubre al recalar a Balears un total de 532.195 passatgers traslladats per aquestes aerolínies --un altre cop només superada per Catalunya-- i que suposa un increment d'activitat del 4% respecte el mateix període del 2007.

SIS DE CADA DEU PASSATGERS SÓN ALEMANYS

Els passatgers procedents d'Alemanya suposen el gruixut de les persones traslladades per les companyies de baix cost a Balears, ja que el país alemany és l'origen de sis de cada deu arribades que es van produir en el mes d'octubre, fet que suposa un increment del 2,9% respecte al mateix mes de l'any passat.

Per la seva banda, el Regne Unit va ser el segon mercat de referència a Balears --al concentrar el 25,7% de passatgers de baix cost en octubre-- amb una pujada del 6,2% respecte 2007.

Ryanair, Easy Jet i Air Berlin es mantenen com les principals CBC que operen a Espanya, amb el 56,2% dels passatgers transportats i variacions interanuals positives en les principals comunitats autònomes (Andalusia, Balears, Comunitat Valenciana, Catalunya i Canàries).