19 de febrer de 2020
 

Successos.-Desarticulen una banda de romanesos que robava en establiments del Llevant de Mallorca

Actualizado 23/5/2008 20:18:50 CET

PALMA DE MALLORCA, 23 de maig (EUROPA PRESS)

La Guàrdia Civil ha desarticulat una banda de vuit romanesos dedicada al robatori d'establiments de perfumeria, òptica, licoreries, botigues de roba i pell que actuava, sobretot, en el Llevant de l'illa, en zones com Manacor, Santanyí o Llucmajor.

En un comunicat de premsa, la Benemèrita va subratllar que des de l'últim mes, coincidint amb el començament de la campanya d'estiu i l'obertura dels establiments turístics, s'havia detectat un augment dels robatoris i furts que estaven patint els comerciants.

Tots ells tenien el mateix 'modus operandi'. Els delinqüents actuaven en grup, distreien els treballadors i introduïen els efectes de major valor en l'anomenat "bunk1er", artefactes artesanals que portaven allotjats a l'interior de les bosses o motxilles i mitjançant els quals podien eludir l'activació dels sensors d'alarma dels establiments.

El valor mitjà denunciat per cada comerç rondava els 700 euros, tot i això, s'han arribat a rebre denúncies per import de més de 3.600 euros en un únic establiment i la quantitat dels efectes intervinguts i dels diners aprehès supera la quantitat de 20.000 euros.

Els detinguts són Florentín C. de 27 anys, Mihai M. de 38 anys, C.Alexandra N. de 21 anys, Narghita V. de 29 anys, Ana María F. de 29 anys, Gabriel M. de 44 anys, Elena Verónica I. de 29 anys i Ana S. de 22 anys d'edat. Els vuit són de nacionalitat romanesa i set d'ells han ingressat a la presó. Sobre tres membres de la banda pesaven assenyalaments judicials de Jutjats d'Instrucció de Móstoles, Alcorcón i Las Palmas de Gran Canaria; la resta, segons valora la Guàrdia Civil, s'havia desplaçat "expressament" des de la República "a aquesta illa per delinquir".

En la central de Correus van poder ser recuperats cinc paquets postals amb un pes superior als 120 kilògramos plens de perfums de reconegudes marques, peces tèxtils d'alta confecció, licors, pells i altres efectes. Aquests, segons assenyala el comunicat, són remesos als "supermercats de l'hampa" de Romania on reben productes procedents de robatori d'Europa i, després, revenen en els mercats del país.

Les detencions i registres es van practicar a barriades de Can Pastilla, Cala Major i Sant Agustí gràcies a les investigacions realitzades pels equips de la policia Judicial de la Guàrdia Civil de Palma i Manacor, així com de les filmacions obtingudes en els establiments que van permetre constatar que es tractava d'una banda de l'est d'Europa.