Actualizado 28/06/2010 21:36 CET

Un total de 216 pel·lícules es presenten al VIII Festival de Cinema de Ponferrada (Lleó), tres d'elles de les Balears

LLEÓ/PALMA DE MALLORCA, 28 Jun. (EUROPA PRESS) -

Un total de 216 pel·lícules s'han presentat a les cinc seccions oficials a concurs del VIII Festival de Cinema de Ponferrada (Lleó), que es farà del 22 de setembre al 2 d'octubre, segons les dades facilitades a Europa Press per fonts dels organitzadors, 'La meva retina m'enganya'.

La procedència de les pel·lícules ha estat d'allò més diversa i així s'han presentat tasques que procedeixen de la pràctica totalitat de les comunitats autònomes. En concret de les Balears procedeixen tres films. Pel que fa a la resta de regions, de Madrid s'han presentat 93 pel·lícules, 42 de Catalunya, 15 d'Andalusia, 14 del País Basc, 13 de València, 11 de Galícia, cinc d'Aragó, quatre de Castella i Lleó, quatre d'Extremadura, quatre d'Astúries, tres de Múrcia, dos de les Canàries, dos de Navarra i una de Castella-la Manxa.

Alhora, es presenten tasques procedents de les Escoles de Cinema més prestigioses del panorama nacional com l'ECAM de Madrid o l'ESCAC de Barcelona així com les produccions més destacades d'aquesta temporada distribuïdes per Kimuak, Madrid en Curt, Agència Freak, Promofest i Lolita Peliculítas.

En relació amb els temes, predominen en aquesta edició els relacionats amb la crisi actual, la violència de gènere o la convivència intercultural, sense oblidar històries pròpies de gènere com el drama romàntic, la comèdia burlesca o el thriller de suspens.

D'altra banda, en el que es refereix a curtmetratges rebuts en les diferents seccions oficials a concurs, a l'apartat de 'Cinema' 121 són de ficció i 18 d'animació; i a l'apartat de 'Vídeo', 41 són de Medi Ambient i Energia, 26 de Discapacitat i 10 d'Arquitectura.